William Klaus werkt stap voor stap aan zijn terugkeer.© Belga

Voetbal Jupiler Pro League Relegation Play-offs: RWDM - KV Kortrijk (Zondag om 19.15 uur, live op DAZN)

William Klaus weer fit bij RWDM na maanden geblesseerd toe te kijken: “We pakten nauwelijks punten, maar je kan niets doen”

Sint-Jans-Molenbeek -

In zijn eerste halfjaar onder Vincent Euvrard zagen we hem niet, onder Cláudio Caçapa was hij een halfjaar titularis tot een zware heupblessure hem maanden aan de kant hield. Centrale verdediger William Klaus (30) is net op tijd terug om het seizoenseinde mee te maken. “Een basisplaats tegen KV Kortrijk? Ik doe er alleszins alles aan om beschikbaar te zijn”, aldus de ex-speler van Botafogo.

Michael Delbeke

Kijk eens aan, die hadden we niet zo snel terug verwacht. Toen William Klaus drie dagen voor Kerstmis van het veld verdween tijdens de 1-6-nederlaag tegen Club Brugge, hadden niet veel mensen gedacht dat we de Braziliaan dit seizoen nog zouden terugzien. Edoch: zowel tegen Eupen als in Kortrijk liet Yannick Ferrera hem invallen. “Het gaf me een goed gevoel om terug op dat veld te staan”, moet Klaus toegeven. “Maar het zal natuurlijk petit à petit moeten gebeuren. Stap voor stap. Of ik tegen Kortrijk in de basis kan staan? Het is aan de physical coach en de medische staf om zich daar het hoofd over te breken, maar ik werk alleszins hard om beschikbaar te zijn”, aldus de Braziliaanse verdediger, die out was met een heupblessure.

“Het was een vreemde periode om zo lang uit te vallen. Kersttijd... niet iedereen die nodig was om de ernst van de blessure te bekijken, was meteen beschikbaar. Bovendien hadden we net allemaal een week verlof gekregen, het was een beetje raar dat ik daar dan met mijn kersverse blessure stond. Dan was het ook nog eens geen alledaagse blessure, zoals een knie- of enkelblessure. Het heeft alleszins zijn tijd nodig gehad om te helen.”

Geen aangename conversaties

Voor Klaus was er in de wedstrijd tegen Club Brugge toch een lichtpuntje, ondanks de vele tegengoals en 0-3-ruststand: hij had de assist voor de aansluitingstreffer van Ilay Camara gegeven. Maar dan kwam die blessure. “Op het moment dat ik viel, had ik meteen door dat de pijn anders was dan bij een gewone val. Ik was zeer gefrustreerd. Drie maanden out... De conversaties die ik toen heb gehad, waren niet per se aangenaam. Komt er ook nog eens bij dat RWDM in de maanden nadien nauwelijks punten sprokkelde. Dan voel je je zeker niet goed. Je wil het team helpen, maar kunt niet veel meer doen als voetballer. Het is des te frustrerend als je weet dat het team over de tools beschikt om uit die situatie te geraken, maar het maar niet wil lukken.”

De diagnose was drie maanden inactiviteit, maar dat sleepte wat aan. “Dat was inderdaad gezegd, maar na drie maanden begon ik pas weer aan de trainen. De laatste stappen namen wat meer tijd in beslag dan gewild, maar al bij al heb ik wel een goede revalidatie achter de rug.”

Vorig weekend won RWDM met 2-4 in Kortrijk.© BELGA

Wraak voor de nederlaag

Klaus beseft maar al te goed dat er tegen Kortrijk opnieuw gestreden zal moeten worden. “We kunnen gelukkig terugblikken op een goede wedstrijd vorig weekend. We waren heel stevig in dat eerste halfuur, zowel offensief als defensief. We werken er hard aan om opnieuw een solide defensieve prestatie neer te zetten tegen Kortrijk, zonder te vergeten dat we ook moeten aanvallen. Die twee combineren, dat is de enige goede strategie. Maar het zal opnieuw niet makkelijk worden. Ze zullen zich willen wreken voor de nederlaag van vorige week, en ze hebben bovendien dringend punten nodig om zich te redden. We zullen dus een sterk Kortrijk op ons bord krijgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer