Patrick Verbraeken en Ozzy Osbourne.© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Mijn favoriete kookboek is van Alain: à l’improviste”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Patrick Verbraeken (72).

“Ik kook elke dag, dat is een routine die een beetje uit verplichting ontstaan is. Toen we net samen waren, kookte mijn vrouw. Maar steeds zei ik: “Liefje, het is heel lekker. Maar zou het niet beter zijn als zus, of zo.” Op een dag zei ze: “Kijk, doe het dan zelf.” En sindsdien hield ze voet bij stuk. Ik heb duizenden kookboeken in mijn kast maar mijn favoriete is die van Alain: à l’improviste. Een recept volgen is een uitdaging: ik kook heel lekker, maar ik kan nooit twee keer hetzelfde klaarmaken.”

“Tot de besparingen werkte ik op de luchthaven van Deurne. Ik vond het een prachtige job. Ik werkte bij de infodienst. Voor en na de vlucht konden de piloten bij mij terecht voor alle meldingen.”

“Oorspronkelijk ben ik van Temse. Toen ik mijn prachtige Antwerpse vrouw tegen het lijf liep en al in de luchthaven werkte, moest ik op een bepaald moment aan mijn rug geopereerd worden. Het was toen een verstandige keuze om tijdelijk bij haar in te trekken, maar uiteindelijk ben ik nooit meer vertrokken. En gelukkig, want ik wil hier nooit meer weg.” (mdcl)

Patrick Verbraeken en Ozzy Osbourne.© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen