Britse spionageverdachte dood aangetroffen in park

Een Britse ambtenaar die werd vervolgd voor spionage, is in eigen land dood aangetroffen. Britse media meldden dinsdag dat het lichaam van de 37-jarige Matthew Trickett zondag, om 17.15 uur, werd gevonden in een park in Maidenhead, zo'n 40 km ten westen van Londen.

De politie laat in een persbericht wetenĀ dat de doodsoorzaak van Trickett nog niet duidelijk is. Agenten gingen in het park kijken nadat een melding van een burger was binnengekomen. Daar troffen ze de ambtenaar en oud-marinier aan. Hij werd meteen doodverklaard.

De politie vraagt aan personen om zich te melden als ze informatie hebben. Tricketts lichaam wordt onderzocht.

Spionage

Trickett werkte voor een tak van het ministerie van Binnenlandse Zaken die betrokken is bij vreemdelingenbeleid.Ā Hij werd met 2 anderen vervolgd voor spionage voor Hongkong, een voormalige Britse kroonkolonie die deel uitmaakt van China.

Volgens The Telegraph zouden ze prodemocratische activisten hebben bespioneerd in het Verenigd Koninkrijk.Ā China had boos gereageerd op de vervolging van de Brit en zijn medeverdachten. Het land sprak over gefabriceerde beschuldigingen.

Vorige week verscheen Trickett nog voor de rechter. Hij was vrij onder voorwaarden en moest zich regelmatig melden bij de politie, weet de BBC.

Geliefde zoon

In een verklaring meldt de familie van Trickett dat ze "rouwen om het verlies van een zeer geliefde zoon, broer en familielid. We zouden het op prijs stellen als de pers onze privacy in deze moeilijke tijd zou respecteren."

"We zijn natuurlijk geschokt door dit nieuws", reageert ook Tricketts advocaat, Julian Hayes. "We ondersteunen zijn familie zo goed als we kunnen."

Meest gelezen