Wat een prestatie van Lyra-Lierse. Spelen de spelers van Tom Proost volgend seizoen in eerste nationale?© GMAX

T1 Tom Proost.© GMAX AGENCY

1 / 2
thumbnail: Wat een prestatie van Lyra-Lierse. Spelen de spelers van Tom Proost volgend seizoen in eerste nationale?
thumbnail: T1 Tom Proost.

Voetbal Eindronde 2de afdeling vv Stijgen: Lyra-Lierse - Rupel Boom 5-0

Lyra-Lierse stijgt (waarschijnlijk) naar 1ste nationale na 5-0-zege tegen streekgenoten: “Waanzin”

Groot feest op Doelvelden zondag. Lyra-Lierse versloeg Rupel Boom met klinkende 5-0-cijfers en promoveert – hoogstwaarschijnlijk – naar 1ste nationale… De situatie rond Patro Eisden en KV Oostende blijft voor onzekerheid zorgen. “Fantastisch, ik had dit niet durven dromen toen ik hier begon”, klinkt het bij coach Tom Proost.

Dries Van Thielen

De liefhebber van de betere blauwe plek zou genoten hebben van de eerste helft: een tikje hier en shirtjetrek daar, ja, het ging er best bits aan toe in de openingsfase. Rupel Boom had het overwicht, maar op echt uitgespeelde kansen was het 10 minuten wachten toen Jordy Peffer in de mot kreeg dat de Boomse goalie wat ver uit doel stond. Zijn schot ging een metertje over. Niet veel later moest het 0-1 staan: Kerstenne legde na hoekschop de bal in het verste hoekje maar wonderwel kon Sterkens zich nog reppen.

Magistrale pass

Niet veel later leed Boom dom balverlies: de bal kwam tot bij Quinten Van Goylen die hem panklaar legde voor Seppe Kil en de 1-0 stond op het bord. Op slag van rust waren de rollen omgekeerd: Kil met een magistrale pass (De Boer op Bergkamp WK 1998 tegen Argentinië, iemand?) op Van Goylen die de 2-0 op het bord toverde.

“Ik hoorde Sebbe (Augustijns, red.) nog roepen: wat doet die nu? Stampt hij de bal gewoon weg? Maar die pass kwam wel heel mooi aan”, klinkt het bij Kil. “En het is heerlijk om nog eens te scoren, dat was al even geleden.”

Na de rust probeerde Boom, maar het was het op-de-counterloerende Lyra-Lierse dat via Adesanya en twee keer Peffer uiteindelijk de score tot 5-0 kon uitdiepen en de promotie naar 1ste nationale pakken. “Boom ligt ons wel als tegenstander”, zag ook erevoorzitter Sam Wyckmans. “We scoren er nu 13 keer tegen en we gaan nu naar 1ste nationale. Dat was onze doelstelling. Hier hebben we zolang naar uitgekeken.”

“Waanzinnig, toen ik hier kwam, stonden we quasi op een degradatieplek en hadden we nooit nog gedacht dat we zouden promoveren. Ik zei tegen de jongens: we gaan vanaf nu elke match winnen en dat lukte wonderwel”, aldus een overgelukkige coach Tom Proost. “We zijn erin geslaagd: de ploeg, de club, de staff… alles heeft zoveel kwaliteit. Ik zie alvast uit naar de match tegen Hoogstraten, da’s vlakbij de deur.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen