De schade aan de woning is groter dan bij de 1e brandbom.
Foto: Hannelore Smitz

Opnieuw brandbom ontploft aan hetzelfde huis in Aarschot: "Geen gewonden, wel meer schade"

In Aarschot is vannacht opnieuw een brandbom naar een woning gegooid. Opvallend: het doelwit was dezelfde woning aan het Albert Renierplein als vorige week. De schade aan de woning is deze keer groter, maar er raakte opnieuw niemand gewond.

Rond 3.30 uur werd de omgeving van het Albert Renierplein in Aarschot opgeschrikt door een luide knal. Buurtbewoners getuigen dat de knal luider was dan die van vorige week en dat er een grote lichtflits te zien was. Een buurvrouw snelde met haar brandblusser naar de woning om mee het vuur te gaan blussen.

Net als vorige week is de dader spoorloos. "De woning is zwaarder beschadigd dan vorige week, maar er vielen geen gewonden", zegt Ellen Durie van het Leuvense parket. "De federale gerechtelijke politie zal de precieze omstandigheden van dit voorval onderzoeken. Waarom precies deze woning opnieuw wordt geviseerd, maakt deel uit van het onderzoek. Daar kunnen we nu niks over zeggen."

Mobiele camera's

De stad zal mobiele camera's inzetten om de omgeving van het Albert Renierplein in de gaten te houden. "Ik sprak vorige week nog met enkele buurtbewoners. Ze kunnen ook niet geloven wat daar gebeurt", zegt burgemeester van Aarschot Bert Van der Auwera (Open VLD). "Ze vinden het erg dat hun wijk nu wordt afgeschilderd als een plek waar zo'n dingen gebeuren."

"Dat is helemaal niet waar. Daar spelen heel veel kinderen, dat is een gezellige buurt, veel mensen kennen elkaar daar. Dit is een donderslag bij heldere hemel en ik hoop dat dit stopt", besluit de burgemeester.

Meest gelezen