ISIS dreigt met aanvallen op Amerikaanse bodem na Jeruzalem-beslissing van Trump

Islamitische Staat heeft met aanvallen op Amerikaanse bodem gedreigd. De aanslagen dienen als vergelding voor het besluit van president Trump om Jeruzalem als de hoofdstad van Israël te erkennen.

rrln

De terreurgroep plaatste donderdag een bericht op één van zijn sociale media-accounts met als kop “Wacht op ons” en “ISIS in Manhattan”. Daarin valt te lezen dat ISIS aanslagen plant in de Verenigde Staten. Op een afbeelding is Times Square in New York te zien, samen met wat lijkt op een bomgordel en ontsteker, meldt persbureau Reuters.

“We zullen meer operaties in jullie land uitvoeren, tot ons laatste uur geslagen heeft”, klinkt het. “We zullen jullie verbranden met de vlammen van oorlog, die jullie hebben gestart in Irak, Jemen, Libië, Syrië en Afghanistan. Wacht maar af.”

“Door de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door jullie hond Trump, zullen wij explosieven als hoofdstad van jullie land erkennen”, luidt het dreigement nog.

Trumps besluit bracht een golf van protest en woede teweeg in de Arabische wereld. Jeruzalem, dat een zeer belangrijke stad is voor het jodendom, de islam en het christendom, ligt ten grondslag aan het decennialange Palestijns-Israëlische conflict. Ook in ons land werd een betoging georganiseerd. Die vond plaats in aanwezigheid van een grote politiemacht.

ISIS werd dit jaar verdreven uit de belangrijkste steden in Syrië en Irak. De terreurgroep zit nu verschanst in een woestijngebied op de grens van beide landen. Verwacht wordt dat Islamitische Staat een nieuwe fase van guerrillaoorlog zal proberen te voeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen