Het feest vindt plaats op de Sint-Andriesplaats.© Jan Van der Perre

Buurtfeest Buurt Mee op Sint-Andriesplaats inspireert jong en oud om evenement te organiseren in eigen straat of buurt

Antwerpen -

Op en rond de Sint-Andriesplaats vindt aanstaande zondag 28 april ‘buurtfeest Buurt Mee’ plaats. Bezoekers worden er niet alleen ondergedompeld in een gezellige sfeer, maar vinden er tevens inspiratie om in hun straat of buurt iets op poten te zetten.

Laurens Van Aert

Workshops gekke kapsels, verteltheaters, een spelletjesbakfiets, live action painting en verschillende muziekgroepen. Aan plezierige activiteiten geen gebrek op Buurt Mee. De feestzone loopt van Costa tot over de Sint-Andriesplaats naar de Lange Riddersstraat en de speelplaats van school Musica.

Bezoekers vinden ook informatie over vergroening en ontharding en genieten van foodtrucks, live muziek en cultuuracts.

Niet alleen

“Tijdens Buurt Mee zetten we het aanbod van Beleef je Buurt en Buurt in Bloei in de kijker”, zegt districtsschepen van Wijkwerking Femke Meeusen (Groen). “Wil je een leuke act op he burendrink? Tijdens Buurt Mee zie je er een aantal in actie. Een workshop circus tijdens je straatfeest of speelstraat? Ook die zie je aan het werk. We zetten onze ondersteuning extra in de verf.”

Femke Meeusen.© Jan Van der Perre

“Wie iets wil organiseren, staat er niet alleen voor. Met hulp van het district en de buurtcoaches (die in elke postcode aan de slag is, red.) is van district Antwerpen is heel wat mogelijk”, besluit Meeusen.

  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER