zaterdag 17 februari 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Johan Boskamp. Marc Herremans - Corelio

BOSSIE IS DE BAAS

Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp twee actuele stellingen onder de neus.

De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdammer heeft maar twee opties: hij kan 'akkoord' of 'niet-akkoord' gaan met onze prangende thema's. Want...

Stelling

De verbanning van Olivier Deschacht naar de beloften is terecht

AKKOORD

“Deschacht heeft zelf toegegeven dat hij vervelend was, dus had Vanhaezebrouck geen andere keus. Het enige vreemde aan deze zaak is dat je niet weet wat er exact gebeurd is. Niemand wil daarover commentaar geven. Spelers horen we al helemaal niet. Het enige wat we krijgen is Hein die een briefje afleest. Vreemd allemaal. Daarmee zorg je net voor geruchten en speculaties. In slechte tijden moet je net duidelijkheid verschaffen.”

Deschacht is geen Timmy Simons, die zich makkelijker kan verzoenen met zijn rol

“Als je dan ziet hoe negatief Vanhaezebrouck telkens reageert in de pers, gaat dat te ver. Je kunt de media een of twee keer per jaar gebruiken. Als je kritiek geeft, kun je sommige jongens op scherp zetten. Tegelijk moet je als trainer beseffen dat het voor bepaalde spelers contraproductief werkt. Als je dus constant iedereen afbreekt, verlies je er een paar. Kan niet anders.”

“Deschacht is geen Timmy Simons, die zich makkelijker kan verzoenen met zijn rol of het misschien beter kan verstoppen. Oli ziet alleen dat hij niet speelt. Hij meldde zich ziek voor de beloften en het is wellicht einde verhaal voor hem. Het is triestig dat de loopbaan van een clubicoon zo ten einde komt. Elk jaar kocht Anderlecht een nieuwe linksback maar keer op keer knokte hij zich terug. Daar moet je respect voor hebben.”

Stelling

Mousa Dembélé moet in deze vorm altijd starten bij de Rode Duivels

AKKOORD

“Helemaal objectief ben ik in deze niet, want ik ben een ‘Witsel-mannetje’, maar in deze vorm kan bondscoach Roberto Martinez niet om Dembélé heen. Hij was fantastisch tegen Juventus. Tottenham pakte dat tactisch trouwens uitstekend aan. Dier nam telkens de positie van de opkomende backs in waardoor Dembélé en Eriksen konden voetballen. Mousa kan dan ook zo drie man van zich afhouden. Eigenlijk kan hij alles. Niet normaal dat mannetje. Wat een niveauverschil met wat wij in België en Nederland elke week te zien krijgen. Ik zeg je: als ik zondag naar Feyenoord ga, zal ik af en toe mijn ogen sluiten en aan Juve-Spurs of Madrid-PSG denken.”

Steeds meer krijg ik het gevoel dat Batshuayi de eerste spits wordt. In Dortmund vinden ze hem al beter dan Aubameyang

“Voordeel van Dembélé is ook dat Witsel in China voetbalt, waar het niveau natuurlijk een paar tempo’s lager is dan in Engeland. Daar heeft Axel zelf voor gekozen. Toch heb ik niet de indruk dat Martinez hem snel laat vallen. Hij zal altijd in de kern zitten.”

“Steeds meer krijg ik het gevoel dat Batshuayi de eerste spits wordt. Vijf goals in drie matchen. In Dortmund vinden ze hem al beter dan Aubameyang. Lukaku heeft het bij United wat moeilijker, Benteke raakt bij Palace zelfs helemaal geen knikker meer en Origi komt er nu wel een beetje door maar had het daarvoor lastig.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws