© Victoriano Moreno

Vrouw (75) overleden door CO-intoxicatie

In een woning in de Tinstraat in Putte is dinsdag het lichaam van een 75-jarige vrouw aangetroffen. Een bloedstaal heeft intussen uitgewezen dat de vrouw om het leven kwam door CO-vergiftiging. Haar 74-jarige broer werd naar het ziekenhuis gebracht.

tdk

De politie werd gisterennamiddag gealarmeerd omdat de bewoners geen teken van leven gaven. Uiteindelijk geraakten de hulpdiensten binnen in het huis en troffen er twee lichamen aan. Eén van hen, een man, werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar is intussen aan de beterhand. Er werd nog gepoogd om de bewoonster van het huis te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Het ging om de 75-jarige zus van de man.

Politie en parket zijn met een onderzoek gestart naar de juiste omstandigheden van het voorval. De oorzaak van de CO-vergiftiging was allicht een slecht werkende kachel.

Een deskundige van het parket stapte gisteravond af in het huis voor een grondig onderzoek. De brandweer voerde metingen uit in het huis en ventileerde ook alles zeer grondig.

Vooral tijdens de winter is de kans op CO-vergiftigingen het grootst. Het fenomeen wordt veroorzaakt door dampen die vrijkomen van bijvoorbeeld waterververwarmers in de badkamer of bijzetkacheltjes of kolenkachels. Ook slecht werkende schoorstenen kunnen aan de oorzaak van een vergiftiging liggen.

CO is een giftig en reukloos gas. De hulpdiensten raden dan ook aan om steeds voor voldoende verluchting te zorgen. In ons land vallen jaarlijks vijftig doden door een CO-vergiftiging. Tweeduizend mensen worden op de spoedafdeling van het ziekenhuis opgenomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER