Drie mensen opgepakt na incidenten in opvangcentrum Haren

© belga

De politie kreeg afgelopen week drie oproepen voor incidenten in het opvangcentrum voor migranten ‘la Porte d’Ulysse’ in Haren. Dat bericht La Dernière Heure en wordt bevestigd door de politie van de zone Brussel-Elsene. Drie mensen die in het centrum verbleven, zijn opgepakt. Een veiligheidsagent moest naar het ziekenhuis. Hij is acht dagen arbeidsongeschikt.

De politie moest dinsdagavond een eerst keer tussenbeide komen omdat mensen die niet gewenst waren, niet wilden vertrekken. Toen werd niemand opgepakt. Bij een tweede incident donderdag werd een werknemer geslagen met stoelen en stokken. Twee mensen werden opgepakt. Vrijdag weigerde een persoon de keuken te verlaten, hoewel die verboden toegang is. Hij had een groot keukenmes bij zich. De veiligheidsagent probeerde dat af te nemen, maar raakte gewond.

Mehdi Kassou, woordvoerder van het burgerplatform voor steun aan vluchtelingen, zegt dat er in het opvangcentrum zowel migranten als daklozen verblijven. “We hebben een sanctiesysteem dat voor iedereen hetzelfde is. Mensen die zich agressief gedragen of die drugs gebruiken, worden drie dagen uit het centrum gezet. Daarna worden ze definitief geweigerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen