Vlaamse vissers mogen blijven vissen in Britse wateren: “Een visserijoorlog wil niemand”

© dji

Goed nieuws voor de Vlaamse vissers: van Europa mogen zij blijven vissen in de wateren rond het Verenigd Koninkrijk tijdens de overgangsfase van de Brexit tot 2020. “Een visserijoorlog is in niemands belang.”

vln

Tijdens het Brexit-referendum wilden Britse vissers de toegang tot hun visgronden afsluiten. Dat zorgde voor heel wat onrust bij de Vlaamse vissers. Maar er blijkt een, weliswaar voorlopige, oplossing in de maak.

“Tijdens de overgangsfase na de Brexit, die minstens duurt tot 2020, mogen Vlaamse vissers blijven vissen in voor hen belangrijke visgronden rond het Verenigd Koninkrijk. Ook de huidige quota blijven van kracht”, zegt Europees Parlementslid Sander Loones (N-VA). “Ook werd bepaald dat Britten in de toekomst niet langer mogen meebeslissen over het Europese visserijbeleid maar wel geconsulteerd kunnen worden. Een visserijoorlog is in niemands belang.”

Rederscentrale tevreden

Ook Emiel Brouckaert, directeur van de Rederscentrale reageert tevreden. “Dit is inderdaad heel goed nieuws voor onze visserijsector. We hebben samen met onze Europese collega’s hard gewerkt aan het uitwerken van deze oplossing.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen