© Marc Peeters

Foorkramers willen positief protesteren

De foorkramers op de Grote Markt in Herentals hebben de koppen bij elkaar gestoken. Dit om een mooi kermisprogramma in elkaar te boksen en positief tegengas te geven op het bericht dat de stad de septemberkermis afschaft.

mph

Het nieuws dat het stadsbestuur de septemberkermis in Herentals wil afschaffen is ingeslagen als een bom. De foorkramers zijn boos, maar reageren positief strijdvaardig. “Omdat het stadsbestuur beslist heeft om de officiële opening met rondgang en fanfare te annuleren wegens de gespannen sfeer, vonden de foorkramers het nodig om enkele activiteiten te organiseren om de kermis in de verf te zetten”, zegt Steve Severeyns namens de kermisexploitanten. Zo wordt zondagmiddag kindergrime voorzien, op dinsdag is er een prikkelarm moment en op woensdag, de laatste dag van de kermis wordt een 2 euro-dag georganiseerd. Voor die prijs mag je dan overal op of in. De kermis zal ook alle dagen openblijven tot 22u.

De bedoeling is om dit door te trekken naar de septemberkermis. De foorkramers zijn zich bewust van de pijnpunten van de kermis en willen er graag aan werken. “Een generatie foorkramers staat te popelen om de kermis nieuw leven in te blazen. Hopelijk in samenwerking met het stadsbestuur, dat wij oproepen tot dialoog om de kermissen in Herentals te behouden.”