Komende zaterdag vindt DuvelBlues plaats op de terreinen van Kabal in Ruisbroek.© Tony Van den Brande

Laatste tickets vliegen deur uit: DuvelBlues ontvangt boezemvriend van Bruce Springsteen

Ruisbroek -

Komende zaterdag vindt DuvelBlues plaats op de terreinen van Kabal in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands). De line-up ligt vast, de tent staat en de laatste tickets vliegen de deur uit. Wie fan is van de blues of van Bruce Springsteen rept zich best naar de website.

De verkoop verloopt goed volgens organisator en bezieler Gust Meeus. “We zitten aan een vergelijkbaar aantal tickets als vorig jaar, maar vorig jaar hadden we een topeditie”, vertelt Gust, die volop met de voorbereidingen bezig is. “Toen verkochten we driehonderd tickets meer dan anders.”

De acties en extra communicatie van de gemeente Puurs-Sint-Amands rond 725 jaar Ruisbroek zaten daar voor iets tussen. “Ook dit jaar is er een voordeelactie voor mensen uit Puurs-Sint-Amands. Omdat we toch ook merken dat het moeilijker is om mensen van hier te overtuigen.” Die korting voor mensen van hier is nochtans aanzienlijk. “Wie de promocode invoert en woonachtig is in Puurs-Sint-Amands betaalt bijna de helft minder voor een ticket.” Tot de voorraad strekt: er zijn nog dertig tickets over binnen deze formule.

Line-up

De line-up werd de laatste maanden met mondjesmaat gelost. “Het hoogtepunt blijft nog altijd Elliot Murphy”, zegt Gust. “De boezemvriend van Bruce Springsteen. De twee nodigen elkaar vaak uit op het podium. Murphy wordt qua stijl wel eens vergeleken met Bob Dylan.”

Optreden doet Murphy in de intieme singer-songwritertent. “Net als vorige jaar hebben we een tent waar puur akoestische muziek wordt gebracht. Ondanks het feit dat deze vrij dicht tegen het hoofdpodium staat, kan het er muisstil worden. Een ideale setting voor artiesten die een gevoelige snaar willen raken. Letterlijk en figuurlijk”, verklaart Gust.

In die tent ontvangt DuvelBlues ook Nathan Bell. “Hij komt er zijn nieuwe single voorstellen”, geeft de organisator mee. “Buiten het genre is hij minder bekend, maar ik vind hem een enorm talent.” Uit Mississippi zakt Eden Brent af naar Ruisbroek. “Ze was hier 14 jaar geleden ook al, we kijken dus uit naar een prettig wederzien.” (wtve)

DuvelBlues opent zaterdag 25 mei de deuren om 13.30 uur. Tussen 14.15 uur en 01.00 uur wordt er doorlopend opgetreden. Tickets en info via www.duvelblues.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners