Vader uit Midden-Limburg krijgt vijf jaar met uitstel voor incest

Hasselt -

Een 61-jarige man uit Houthalen-Helchteren is vrijdag in Hasselt veroordeeld voor de verkrachting van zijn dochter en de aanranding van zijn zoon. De dader gaf de feiten toe. “Er zit een beest in mijn hoofd dat ik niet mag voeden.”

Geert Houben

De gruwelijke feiten speelden zich tussen 2004 en 2006 af. Nadat hij zich meerdere keren had vergrepen aan zijn dochter, volgde de aanranding van zijn zoon. De kinderen waren toen nauwelijks 12, 13 jaar. Op een zitting achter gesloten deuren gaf de vader de incest toe. Hij verklaarde te sukkelen met een alcoholverslaving als gevolg van financiële problemen. Dit in combinatie met pedofiele gevoelens die hij naar eigen zeggen altijd al gehad zou hebben, dreven hem tot de verkrachting en aanranding. Zelf omschrijf hij de pedofilie als ‘een beest dat in mijn hoofd zit, dat ik niet mag voeden’.

De rechtbank oordeelde dat de man nood heeft aan begeleiding om zijn pedofiele gevoelens en alcoholverslaving aan te pakken. Het zijn meteen twee voorwaarden die aan zijn straf van vijf jaar cel met uitstel gekoppeld zijn. Naast het volgen van een begeleiding kreeg de zestiger ook een contactverbod – rechtstreeks of onrechtstreeks – met zijn dochter opgelegd. Aan de intussen jonge vrouw is de dader een schadevergoeding van 7.500 euro en een rechtsplegingsvergoeding van 1.650 euro verschuldigd. Tot slot speelt de man ook nog voor vijf jaar zijn rechten kwijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer