© rr

Geen gemeentelijke bijdrage actiecomité tegen windmolens, burgemeester legt uit waarom

Paul Stulens (Vlaams Belang) herhaalde op de gemeenteraad zijn vraag voor een gemeentelijke bijdrage aan het actiecomité Rust in Zandhoven, dat tegen de windmolens in Viersel en Massenhoven procedeert.

Kristin Matthyssen

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) legde uit dat sponsoring moeilijk is, omdat de gemeente met de nieuwe procedure die ze opstart alles samen ook al 25.000 euro gemeenschapsgeld in het gevecht tegen de molens heeft gestoken. “Wij hebben als gemeente veel sympathie voor het actiecomité en werken er goed mee samen, maar nog meer gemeenschapsgeld hieraan besteden is niet verantwoord, omdat er ook inwoners zijn die voorstander van deze windmolens zijn. Het actiecomité verzamelde zo'n 4.000 euro solidariteitsbijdrage van sympathisanten. Als alle 888 mensen die een bezwaar indienden iets storten, komt het wel in orde.”

Schepen Joris Geens (CD&V) legde ook uit dat de advocaat die de gemeente bijstaat in de procedure tegen de windmolens in Viersel en Massenhoven, goed samenwerkt met de advocaat van het actiecomité, en dat op deze manier ook al indirect steun wordt verleend.

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER