vrijdag 16 november 2018 - Genk
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Gemeenteraadslid Hugo Knevels in alle stilte uit N-VA gezet

genk

In alle stilte heeft N-VA Genk gemeenteraadslid Hugo Knevels naar de achterdeur verwezen, om hem zonder al te veel poeha de laan uit te sturen. “We hebben hem met zachte dwang gevraagd om de partij te verlaten”, verwoordt fractieleider Jos Lantmeeters het.

Hugo Knevels (foto) is binnen twee weken geen lid meer van N-VA Genk. Fractieleider Jos Lantmeeters vroeg hem “met zachte dwang” om de partij te verlaten. “En Hugo Knevels is daar op ingegaan”, zegt Lantmeeters. “Vanaf december is Knevels geen lid meer van de N-VA. Of hij nog in de gemeenteraad gaat zetelen, weet ik niet. Daar is hij tot het einde van dit jaar vrij in. Maar in januari begint de nieuwe legislatuur en daarin is hij geen gemeenteraadslid meer.”

Knevels kwam vlak voor de verkiezingen in opspraak nadat een hele rits aan gedupeerden en onderaannemers hun beklag maakten over niet betaalde facturen en onafgewerkte werven. Uit onderzoek bleek dat de ondernemer een zootje van zijn talrijke bedrijven en vennootschappen maakte.

Ook binnen het partijbestuur van N-VA Genk boterde het al enige tijd niet meer. Knevels, die zelfs nog voorzitter van de lokale afdeling was, werd in 2016 vervangen door Kris Mercken. Een plaatsje op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen werd door de lokale afdeling niet meer voorzien. En in de provincieraad, waar hij wel nog de zevende plaats wist te bemachtigen, raakte Knevels niet meer verkozen.

Tijdens de gemeenteraad van gisterenavond kwam Hugo Knevels niet opdagen. Hij was ook niet bereikbaar voor commentaar. (cn)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws