© REUTERS

Bpost ziet omzet met 5 procent afnemen, aandeel daalt met 8 procent

Bpost heeft de bedrijfsopbrengsten tijdens het eerste kwartaal met 5,3 procent zien afnemen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, tot 993 miljoen euro. Dat heeft het postbedrijf vrijdag voorbeurs bekendgemaakt.

mtm
Bron: BELGA

De aangepaste bedrijfswinst of ebit (winst voor belastingen en intresten) daalde met 15,5 miljoen euro tot 62,1 miljoen euro.

Voor België kwamen de totale bedrijfsopbrengsten uit op 565,8 miljoen euro. Het postvolume kende er een onderliggende daling van 6,7 procent, de pakjesvolumes stegen met 2,9 procent.

LEES OOK. Bpost heeft deal met uitgevers over krantenbedeling: wat is er beslist en wat gaat de lezer daarvan voelen?

“In België tonen de resultaten veerkracht”, zegt Bpost-topman Chris Peeters. “We hebben onlangs een mijlpaal bereikt door een akkoord af te sluiten met de Vlaamse uitgevers over de krantendistributie. We doen ons uiterste best om binnenkort hetzelfde te doen met de Franstalige uitgevers.”

​”Terwijl onze Euraziatische activiteiten hun groeipad voortzetten, blijven onze inkomsten in Noord-Amerika onder druk staan door ongunstige marktomstandigheden. We nemen de nodige maatregelen om dit te compenseren door voortdurende focus op productiviteitswinsten”, aldus Peeters.

Aandeel Bpost verliest 8 procent

Het aandeel van Bpost verliest vrijdagochtend op de beurs van Brussel zowat 8 procent, nadat het postbedrijf eerder op de ochtend zijn cijfers voor het eerste kwartaal bekendgemaakt had. De omzet bleef onder de analistenverwachtingen.

Bpost heeft de bedrijfsopbrengsten tijdens het eerste kwartaal met 5,3 procent zien afnemen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, tot 993 miljoen euro. Analisten gepolst door persbureau Bloomberg hadden gemiddeld genomen gerekend op een omzet boven de kaap van het miljard euro (1,03 miljard).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER