Centrum Purmerend aangewezen als veiligheidsrisicogebied

Nieuws
Het centrum van Purmerend is tijdens koningsnacht aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hierdoor krijgt de politie extra bevoegdheden, zoals preventief fouilleren en het opleggen van gebiedsverboden.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 21:43
Afbeelding
beeld anp

De maatregel is genomen door burgemeester Ellen van Selm omdat er onder jongeren een ‘zorgelijk gerucht’ rondgaat op social media, aldus de gemeente. De politie roept op om te stoppen met het delen van het gerucht.

De regel geldt vanaf 26 april 18.00 uur tot 27 april 06.00 uur.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nog vier UvA-betogers van de meer dan 125 gearresteerden vast

Vier pro-Palestijnse betogers die werden gearresteerd in een tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van AT5.

Afbeelding

Nintendo komt met opvolger Switch

De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo komt binnenkort met een opvolger van de Switch. Het is voor het eerst in negen jaar dat Nintendo met een nieuwe spelcomputer komt.

Afbeelding

Hoge inflatie in 2023 kwam volgens DNB vooral door gestegen lonen

De hoge inflatie van vorig jaar kwam vooral door de gestegen lonen van Nederlandse werknemers. Ook de winsten van bedrijven droegen bij aan het oplopen van de prijzen, maar dat effect nam gaandeweg het jaar wel af.

Afbeelding

AEX gaat verder omhoog en nadert 900 puntengrens

De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag verder gestegen en nadert de 900 puntengrens. De hoofdgraadmeter op het Damrak eindigde maandag al op een nieuw slotrecord van 891,13 punten.

Afbeelding

Gegevens Britse militairen buitgemaakt bij grote hack

De Britse krijgsmacht is doelwit geworden van een grootschalige hack, melden Britse media. Volgens Sky News en de BBC was de hack het werk van China. De Britse minister van Defensie bevestigt dat er met grote spoed een database offline is gehaald.

Afbeelding

UvA-betogers zijn volgens advocaat onrechtmatig opgepakt

De zeker 125 pro-Palestijnse betogers die zijn aangehouden in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam hadden niet opgepakt mogen worden. Dat meldt advocaat Willem Jebbink die veel van de gearresteerden bijstaat.