Max Verstappen wint nu ook met overmacht de GP van China

Max Verstappen heeft zijn favorietenrol ook in de GP van China helemaal waargemaakt. De Nederlandse wereldkampioen snelde met overmacht naar de zege in Shanghai. Hij pakt zo vier op vijf dit seizoen. Lando Norris finishte als tweede, Sergio Perez werd derde.

Jonas Withouck
Bron: Belga

Verstappen kwam nooit in de problemen zondag. De rijders werden in de 23e ronde wel even opgeschrikt toen de safety car op de baan kwam nadat Valtteri Bottas (Sauber-Ferrari) zijn motor opblies. Ondertussen reed Lance Stroll de achterkant van Daniel Ricciardo aan en werd Yuki Tsunoda aangereden door Kevin Magnussen. Tsunoda moest meteen opgeven, Ricciardo stapte even later uit de race wegens een mechanisch probleem. Stroll en Magnussen kregen beiden een tijdstraf van tien seconden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voorin bleef Verstappen rijn rondjes malen. De Nederlander pakte soeverein zijn 58e GP-overwinning, zijn vierde dit seizoen in vijf races.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AFP

In de WK-tussenstand verstevigt Verstappen, die zaterdag ook de sprintrace in Shanghai won, zijn voorsprong. Hij telt nu 110 punten. Ploegmakker Pérez (85 ptn) is zijn eerste achtervolger. Charles Leclerc (Ferrari), die zondag vierde werd, volgt als derde met 76 punten.

De Formule 1 keerde dit weekend voor het eerst sinds 2019 terug naar China. De Grote Prijs bleef vier jaar afwezig van de kalender door strenge coronabeperkingen. Voor Verstappen was het zijn eerste zege in China.

De volgende Grote Prijs is de GP van Miami, op 5 mei.

© Pool via REUTERS

Verstappen looft auto: “Ik kon doen wat ik wilde”

Max Verstappen reed de Grote Prijs van China in een Red Bull die deed wat hij wilde. “Het was geweldig. De auto was niet te houden, ik reed lekker op elke band”, zei de winnaar van de race in het flashinterview na afloop. “Ik kon met die auto doen wat ik wilde en dat is echt een ongelooflijk gevoel.”

Verstappen kwam met een voorsprong van veertien seconden op nummer twee Lando Norris (McLaren) over de meet. Dat gat zou veel groter zijn geweest als niet tijdens de race het veld twee keer was samengekomen door de safety car.

© AFP

Tegen het einde van race was er toch een momentje van bezorgdheid. “Ik reed met 300 kilometer per uur over wat brokstukken, dus dan kun je op oude banden makkelijk een lekke band krijgen. Dat is me in het verleden wel eens overkomen. Vandaar dat ik even de boel goed liet controleren”, aldus Verstappen, die zijn vierde zege van het jaar boekte en in het kampioenschap al op 110 punten is gekomen. Na vijf races twijfelt niemand eraan dat de Nederlander dit jaar zijn vierde wereldtitel zal veroveren.

© AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen