© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen van Maris Stella Instituut krijgen buiten les

De leerlingen van het Maris Stella Instituut kregen minstens één uur buiten les in het kader van de Buitenlesdag, waaraan 280 Vlaamse scholen deelnamen. Deze secundaire school is daarmee niet aan haar proefstuk toe, want de buitenklas op het schooldomein wordt veelvuldig gebruikt.

Jan Vorsselmans

Maris Stella beschikt sinds twee jaar over een heuse buitenklas. Naast die buitenklas ontwierpen de leerlingen een vlindertuin en kwamen er ook een bijenhotel en een blotevoetenpad bij. Tijdens de Buitenlesdag konden de leerlingen er de hele dag van genieten.

Maris Stella behaalde dankzij haar bloeiende MOS-(Milieu Op School)-werking de Groene Vlag van de Foundation for Environmental Education (FEE). "Buiten leren heeft een gunstig effect op het welzijn en de leerprestaties. Kinderen en jongeren zijn veel enthousiaster, geconcentreerder, taakgerichter en hebben zin in leren. Daarnaast werken we aan zintuiglijke ontwikkeling, sociale relaties, natuurbeleving, duurzaamheid en burgerzin", licht directeur Hilde Van Dyck van de eerste graad toe.

Dertien leerlingen van het vijfde jaar maken elke week tijdens hun seminarie Ecologie onder leiding van lerares Liesbeth Van Laer gebruik van de buitenklas als uitvalsbasis voor hun werk in de mooi aangelegde vlindertuin.

Leerling Bert Mannaert uit Beerse is enthousiast: “Werken in de tuin is leuk en het maakt je geest vrij. In openlucht heb je geen last van te veel CO2, wat in de klas soms wel het geval is waardoor je een suf gevoel krijgt. Kaatje Verwilt uit Zoersel treedt hem bij: “Ik werk graag in de tuin, zowel hier als thuis in de serre. Ook andere vakken worden in de buitenklas gegeven. Leuk!”

Hilde Van Dyck is trots op de buitenklas. “We plannen zelfs een tweede exemplaar, want de vraag van de leerkrachten om buiten les te mogen geven is groot.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER