© Photo News

Man (34) dwingt tienermeisjes om zich uit te kleden voor webcam

Een 34-jarige man uit Kieldrecht (Beveren) stond in Mechelen voor de rechtbank omdat hij meerdere minderjarige meisjes overtuigde om zich uit te kleden voor de webcam. Hij beloofde hen geld en om extra druk te zetten op de tieners dreigde hij er ook mee om de beelden openbaar te maken.

TDK

Het onderzoek tegen M.B. startte in 2016, toen zijn toenmalige partner merkte dat hij een erotisch getint gesprek voerde met een jong meisje via Skype. De vrouw had al langer vermoedens dat B. interesse had in jonge tienermeisjes. De computer werd door de politie onderzocht.

“En tijdens dat onderzoek kwam aan het licht dat hij met meerdere jonge meisjes gesprekken had gevoerd”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens. “Gesprekken waarin hij aan de meisjes vroeg om zich uit te kleden in ruil voor centen. Hij beloofde bedragen van driehonderd euro en meer. Hij vroeg hen ook om naaktfoto’s te versturen. Maar eenmaal die foto’s in handen dreigde hij ermee om die openbaar te maken als er niet nog meer naaktfoto’s zouden verstuurd worden. En het beloofde geld werd ook nooit betaald.”

Alles online gooien

De speurders beten zich vast in het dossier maar konden uiteindelijk maar één slachtoffer identificeren. “Het ging om een meisje uit Haacht dat destijds vijftien jaar oud was. B. masturbeerde voor zijn webcam en vroeg het meisje om hetzelfde te doen. Als ze niet op zijn voorstel inging, stopte hij de conversatie of zou hij alles online gooien.”

“Enorm vernederd”

Het enige slachtoffer dat kon geïdentificeerd worden is ondertussen meerderjarig. Ze liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. “De hele zaak heeft een diepe impact gehad op het leven van mijn cliënte”, reageerde advocate Adelheid De Wael. “Ze voelt zich enorm vernederd en is er ook beschaamd over. Dit heeft diepe sporen nagelaten bij haar.”

M.B. gaf de feiten toe. “Mijn cliënt heeft altijd goed meegewerkt met het gerecht. Hij had grote belangstelling in jongeren, maar dat wil niet zeggen dat hij een pedofiel is”, zei B.’s advocaat Jan Weyers. “Hij heeft zijn opgelegde voorwaarden altijd goed nageleefd en heeft ook geen contact meer met jonge tienermeisjes.”

Het openbaar ministerie eiste twee jaar cel, eventueel met probatie-uitstel. Vonnis valt op 24 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER