© HBvL

Vriendin van Hasselaar werd gegijzeld in Franse supermarkt: “Ze verstopte zich in de koelruimte”

Hasselaar Tinus Daniëls (69) is al zeven jaar gids in het Franse dorpje Rustiques, op vier kilometer van de supermarkt Super U in Trèbes. Een vriendin van hem was één van de gegijzelden, maar kon nog tijdens de gijzeling ontsnappen.

Thomas Jansen

LEES OOK: Terreurgroep IS eist aanslag in Frankrijk op, dader is doodgeschoten

“Ik was op de camping in Rustiques, toen een werkman me waarschuwde niet naar de supermarkt in Trèbes te gaan”, vertelt Tinus. “Niet veel later kreeg ik een berichtje van Virginie, een goede vriendin, die in de supermarkt werkt. Op dat moment was ze nog verstopt in de koelruimte van de supermarkt. Later is ze via een achterdeur kunnen ontsnappen, nog voor de gijzeling afgelopen was.”

Veel kan Tinus uiteraard niet doen, en dus rijdt hij naar huis. Een hele dag lang volgt hij alles op tv. “Het was heel heftig, voor iedereen hier in het dorp. Rustiques is, de naam zegt het zelf, een heel rustig dorpje. Alle inwoners hier doen hun inkopen in Trèbes, waar twee grote supermarkten zijn. Zelf ben ik vorige week ook nog in Super U geweest. In de zomer kan het daar dan ook erg druk zijn. Vlakbij de winkel is trouwens ook een schooltje. De kinderen hebben daar zes uur opgesloten gezeten. Ik ken er iemand van, ze was helemaal ondersteboven.”