Schepen Geert Antonio (N-VA) op het fietspad in de Predikherenhoevestraat.© Gemeente Rumst

Fietspad Predikherenhoevestraat wordt van mei tot eind augustus heraangelegd met asfalt

Rumst -

Het fietspad in de Predikherenhoevestraat wordt vernieuwd om het rijcomfort te verbeteren. De werken starten op 6 mei, het verwachte einde ligt op eind augustus.

Het fietspad in de Predikherenhoevestraat, bestaande uit betonklinkers, wordt dagelijks veel gebruikt. Om het rijcomfort te verbeteren wordt er een nieuwe fundering aangebracht met een toplaag in rood asfalt. “We beseffen dat de vernieuwing tijdelijk hinder met zich meebrengt, maar het nieuwe fietspad zal het wachten waard zijn”, zegt schepen van Mobiliteit Geert Antonio (N-VA). Het prijskaartje voor de vernieuwing bedraagt 450.000 euro.

Twee fases

Om de tijdelijke mobiliteitshinder zo veel mogelijk te beperken, wordt er in fases gewerkt. De eerste loopt van maandag 6 mei tot aan het bouwverlof, midden juli. Hierin wordt het fietspad tussen de Pierstraat en de school Groenlaar aangepakt. In deze periode geldt tussen de Pierstraat en de Rozenlaan eenrichtingsverkeer, in de richting van de ’s Herenbaan. Buurtbewoners zullen na de werkuren kunnen parkeren op de vrijgekomen rijstrook.

Na het bouwverlof start fase twee waarin het stuk tot aan de ’s Herenbaan wordt vernieuwd. Fietsers kunnen via de verschillende trage wegen de werken passeren. Het eenrichtingsverkeer van fase een blijft gelden. De gemeente verwacht dat de werken op 30 augustus voltooid zullen zijn. (IT)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners