© Hans Otten

Feestvarken steunt kinderen in armoe

Het OCMW van Herentals gaat een samenwerking aan met de vzw Feestvarken om verjaardagspakketten te schenken aan kinderen in armoede.

ho

De vzw Feestvarken uit Malle stelt verjaardagsdozen samen voor kinderen die in armoede leven. Om die bij de bedoelde doelgroep te krijgen, werkt het intussen samen met 33 OCMW’s, voornamelijk in de provincie Antwerpen. De Herentalse sociale dienst is sinds dit jaar mee in het project gestapt om kinderen van gezinnen die het wat minder breed hebben toch een feestelijke dag te bezorgen.

“De pakketten bevatten naast nieuw speelgoed ook inpakpapier, zodat de ouders zelf kunnen beslissen wat ze wanneer afgeven”, vertellen voorzitter Fran ­Cabuy en medewerker Koen ­Hendrickx van Feestvarken. “Daarnaast zit in de doos ook een hoeveelheid snoep om klasgenootjes te trakteren, omdat uit studies blijkt dat één op drie kinderen in armoede op hun verjaardag thuis blijven van school. Ook een pakje cakemix en ander feestmateriaal zitten in de box.”

De armoede helpen ze daar de wereld niet mee uit, beseffen de partners. “Maar een glimlach op het gezicht van een kind toveren, is ook veel waard.” Het Herentalse OCMW schat dat gemiddeld tien kinderen per maand een pakket ontvangen.