De vrouw werd bestolen toen ze bij haar moeder op bezoek ging.
Foto: Google Maps

Antwerpse vrouw staat oog in oog met dieven in ZNA Sint-Elisabeth: "Niet gedacht dat zoiets in een ziekenhuis kon gebeuren"

In ziekenhuis ZNA Sint-Elisabeth in Antwerpen heeft een vrouw 2 dieven betrapt die aan de haal zijn gegaan met haar portefeuille en gsm. De vrouw werd bestolen toen ze bij haar moeder op bezoek ging. “Het maakt me kwaad dat je je in een ziekenhuis niet veilig kan voelen”, zegt Amaya Del Campo, de vrouw die bestolen werd.

“Enkele weken geleden ging ik zoals gewoonlijk na mijn werk mijn moeder bezoeken in het Sint-Elisabethziekenhuis, in de Leopoldstraat in Antwerpen”, vertelt Amaya Del Campo. 

“Op een bepaald moment gingen we naar de badkamer, om mijn moeder naar het toilet te brengen. En ik heb toen mijn handtas, jas en sjaal op het bed gelegd. Nog geen 5 minuten later hoorde ik iemand roepen dat mijn spullen gestolen werden.”

"Ik ben vliegensvlug gaan kijken en achter de 2 mannen aangelopen. Samen met het ziekenhuispersoneel hebben we de daders geconfronteerd. Ze ontkenden dat ze iets gestolen hadden, maar na een tijdje gooide een van de mannen mijn schminkzakje naar mij", zegt Del Campo.

Pas toen ik terug op de kamer was, merkte ik dat mijn portefeuille en gsm gestolen waren
Amaya Del Campo

De daders konden ontkomen, maar iemand van het ziekenhuispersoneel kon nog wel een foto nemen van het duo. "Pas toen ik terug op de kamer was, merkte ik dat mijn portefeuille en gsm gestolen waren. Blijkbaar waren ze ook in andere kamers geweest en hebben ze daar ook portefeuilles en gsm’s meegenomen."

De vrouw diende een klacht in bij de politie. “Ik had nooit gedacht dat zoiets in een ziekenhuis zou kunnen gebeuren. Maar toen ik mijn verhaal bij de politie deed, vonden zij dat niet zo ongewoon", zegt ze. "Het maakt me toch wel kwaad dat je je in een ziekenhuis niet veilig voelt.”

Extra alert zijn

De bewuste diefstal gebeurde al op 22 april, maar ook vandaag kreeg ZNA van een patiënt te horen dat er in het Sint-Elisabethziekenhuis 2 gsm’s gestolen waren. De ziekenhuisgroep neemt geen extra maatregelen, maar roept op om alert te zijn.

“Het ziekenhuis is publiek toegankelijk tijdens de bezoekuren, dus we hebben niet altijd controle over wie het ziekenhuis betreedt”, zegt Sara Van Daele van ZNA. "Er is security en het ziekenhuispersoneel houdt ook een oogje in het zeil. Maar als je als patiënt of bezoeker de kamer verlaat, berg je best je waardevolle spullen op in het kluisje dat in de kamer staat.”

Meest gelezen