Themabeeld.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Droogkast vat vuur en legt keuken in de as: “Rookmelders hebben de bewoners op tijd gewekt”

Nijlen -

Het heeft tijdens de nacht van zaterdag op zondag gebrand in een woning in de Grasstraat in Nijlen. Een droogkast vatte vuur en legde een bergplaats en keuken in de as. De bewoners werden op tijd gewekt door de rookmelders. “Dat heeft veel leed voorkomen”, zegt burgemeester Paul Verbeeck.

De brandweer van de zone Rivierenland post Nijlen werd zaterdagnacht omstreeks 4 uur opgeroepen voor een woningbrand in de Grasstraat. “Het vuur ontstond aan een droogkast die nog aan stond”, vertelt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V). “Wellicht ontstond de brand door een technisch defect aan het apparaat.”

In de woning waren twee bewoners aanwezig. “Zij werden gewekt door de rookmelders”, klinkt het. “Dat heeft heel veel leed voorkomen. De man probeerde het vuur zelf nog te blussen met een tuinslang. Hij ademde wat rook in en ook zijn huid was geïrriteerd. Hij werd voor een check-up overgebracht naar het ziekenhuis in Lier.”

Verder raakte niemand gewond. De kindjes van de bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. “De materiële schade is wel aanzienlijk”, zegt Verbeeck. “De keuken en een bergplaats zijn volledig vernield. In de rest van de woning is er lichte rookschade, maar het huis is niet onbewoonbaar. De bewoners kunnen er dus blijven wonen.” (svds, tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners