Valentijn Horemans bij de voorlopig herstelde toegangsdeur.© Marc Peeters

Dieven stelen drank uit kantine van VK Heultje: “Zelfs buit van een paar honderd euro voelen we”

Heultje -

De voetbalvrienden van VK Heultje zijn nog maar eens het slachtoffer geworden van een inbraak in hun accommodatie. “Het was lang niet de eerste keer en het zullen wellicht ook niet de laatste feiten geweest zijn”, zucht bestuurslid Valentijn Horemans van VK Heultje.

Het terrein van VK Heultje ligt in Goorbossen. Een vrij verlaten locatie in Westerlo en daarvan is de voorbije decennia al meermaals misbruik gemaakt. “We bestaan 40 jaar en bijna elk jaar is het wel wat”, weet Horemans. “We hebben ooit een maand gehad met vier feiten. Het gaat dan niet altijd om inbraken, maar bijvoorbeeld ook om vandalisme zoals ruiten die stuk worden gegooid. Sommige mensen lijken het bovendien plezant te vinden om hier allerlei afval achter te laten.”

Zaterdag werd opnieuw een inbraak vastgesteld. Het cilinderslot in de deur en enkele hangsloten die voor een bijkomende afschrikking moeten zorgen zijn geforceerd. “We zijn uiteraard wel zo slim dat we niets meer van waarde achterlaten in het gebouw. Vrij uitzonderlijk stond er nu nog wel wat drank omdat het seizoen maar net afgelopen is. Je kan niet altijd alles meteen meenemen. De drank is weg. Ik schat dat om een tiental bakken gaat, frisdrank en bieren. We spreken over pakweg 300 euro.”

De kantine van VK Heultje kreeg al vaak ongewenst bezoek.© Marc Peeters

Niet meteen een fortuin, maar toch. “Als vriendenclub hebben we heel weinig inkomsten om alle kosten te dekken. Bovendien ligt ons terrein nogal laag en omdat het de voorbije maanden vaak te drassig was, moesten we uitwijken naar andere velden om de thuiswedstrijden af te werken. Dan loop je nog meer inkomsten mis omdat je niet kan tappen. Een paar honderd euro verlies aan materiaal en de kosten voor een nieuw slot en herstelling van de deur, dat lachen we dus zeker niet weg.”

De deur is ondertussen hersteld. Dat de politie de daders zal vinden, verwachten de voetballers van VK Heultje niet meteen. “Er heeft hier ooit een mobiele camera gehangen van de gemeente en de politie, maar die was enkele weken later al stuk geklopt. In die periode is er wel iemand in beeld geweest, maar het gros van de feiten blijft onopgelost.”

Het voetbalterrein ligt vlak bij de Oude Westmeerbeekseweg. In die straat werden er door het gemeentebestuur paaltjes geplaatst om sluipverkeer tegen te gaan. De ingreep betekende dat het er ’s nachts extreem rustig is. Omstandigheden waar inbrekers net heel erg van houden. “We kunnen nu alleen maar hopen dat het een zomer wordt zonder veel ongewenst bezoek. Inbreken voor een bak bier, is na dit weekend meteen al verloren moeite.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners