© vtm

Slachtoffer rellen Brussel start website veiligbrussel.be, zondag solidariteitsoptocht

Paul Stulens uit Zandhoven, die zaterdag slachtoffer werd van de rellen in Brussel, heeft Veiligbrussel.be gelanceerd met een open brief voor een eengemaakte politiezone. Zondag om 11u zullen sympathisanten samenkomen aan het beursgebouw, om vandaar ter ondersteuning een wandeling te doen naar de meubelwinkel van Stulens' partner Frieda, waar zij een drankje krijgen.

Kristin Matthyssen

De meubelwinkel in Brussel van Stulens' partner Frieda werd zaterdag geplunderd en vernield. Stulens, die gemeenteraadslid is voor Vlaams Belang in Zandhoven, heeft nu een open brief gepubliceerd op zijn nieuwe website www.veiligbrussel.be.

De brief is een oproep voor een fusie van de zes Brusselse politiezones. “Een voorstel dat Vlaams Belang al jaren geleden deed”, zegt Stulens. “Na de rellen vertelden agenten mij zelf dat enkel via een fusie een eenheid van visie en leiding in het lokale veiligheidsbeleid in Brussel mogelijk is.”

De open brief kun je via één muisklik doormailen naar Rudi Vervoort (PS), minister-president van de Brusselse hoofdstedelijke regering, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en de negentien Brusselse burgemeesters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER