De uitbreiding (in het grijs) aan zaal ’t Klavier zal in het najaar helemaal klaar zijn. Hier schepenen Van Elsacker en Van de Velde met vertegenwoordigers van Okra en ’t Jukschot.© gemeente Zoersel

Samenwerking goedgekeurd over uitbreiding Klavier: ook inwoners en verenigingen mogen straks zaal huren

Zoersel -

De gemeenteraad van Zoersel keurde dinsdag de samenwerkingsovereenkomst goed tussen Okra Sint-Antonius, Koninklijke Toneelkring ‘t Jukschot en het gemeentebestuur over de nieuwe polyvalente ruimte van het Klavier.

Kristin Matthyssen

In augustus vorig jaar werd al beslist dat er een aanbouw zou komen aan Het Klavier in de Achterstraat. Sinds oktober 2022 biedt het Klavier zijn podium aan toneelkring ’t Jukschot. Maar bij het opvoeren van hun voorstellingen misten ze een cafetaria en moesten ze een tent bijplaatsen of een alternatieve locatie voorzien.

Ook Okra Sint-Antonius is al een tijdje op zoek naar nieuwe infrastructuur, omdat hun huidige prefablokalen aan de Gestelsebaan hopeloos verouderd zijn. Het bestuur van Okra is dan ook enthousiast om binnenkort van de cafetaria van het Klavier zijn nieuw clublokaal te maken.

Handige Harry’s

Het Klavier is uitgebreid met een polyvalente ruimte van 165 m². Roel Van Elsacker, schepen voor financiën en cultuur (CD&V): “Met die uitbreiding wordt er niet alleen meer ruimte gecreëerd voor ‘t Jukschot en Okra, maar wordt de zaal ook aantrekkelijker voor andere verenigingen en particulieren om ze te huren. De ruimte kan apart of in combinatie met de bestaande zaal van het Klavier dienst doen als cafetaria bij evenementen, als vergaderzaal of ontmoetingsruimte.”

In de samenwerkingsovereenkomst staat dat zowel Okra als ’t Jukschot een deel van de inrichting en uitbating van de cafetaria op zich nemen. Jukschot tekende de plannen mee uit en kan voor de uitvoering van de inrichtingswerken rekenen op enkele handige Harry’s in de vereniging. Het algemene beheer van de cafetaria ligt in handen van Okra. “Als schepen voor senioren ben ik trots om te zien dat Okra een actieve rol speelt in dit project,” zegt Luc Kennis (CD&V).

Danny Van de Velde (N-VA), schepen van Openbare Werken, is ook tevreden. De werkzaamheden zijn nog volop bezig, maar ’t Jukschot en Okra hopen dit najaar van de uitbreiding te kunnen genieten. Daarna kunnen ook inwoners en verenigingen de polyvalente zaal huren voor kleinschalige activiteiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners