© Frank Bahnmuller

IN BEELD. Eerste opnamedag van ‘Familie’ in Lint: “Het is hier mooier, nieuwer en luxueuzer”

Familie verhuisde deze zomer van Boortmeerbeek naar Lint, waar alle decors en andere faciliteiten op 5000 m² werden ondergebracht in de AED Studios. Maandag was de eerste draaidag op de nieuwe locatie. “De decors zijn een tikkeltje anders”, zegt acteur Kürt Rogiers.

tove

De verhuis was geen evidentie. “Maar het is gelukt”, zegt managing director Kris Spaepen van productiehuis Zodiak Belgium. “We verbouwen momenteel nog even de keuken. De medewerkers eten voorlopig op een andere plek. De opbouw begon in januari, en het laatste likje verf is nog maar net droog. De grote verbouwingen vonden vooral backstage plaats, met een ruimte voor kledij, rekwisieten, een kapsalon, make-upruimtes en 22 loges.”

Een van die loges is voor Kürt Rogiers, Lars in de reeks. “Het lijkt overdreven dat ze elke acteur zo’n loge geven. Maar het is geen overbodige luxe”, zegt hij. “Heb je mijn callsheet al bekeken? Ik speel mee in de eerste twee en de laatste vier scènes van vandaag. Daartussen moet ik uren wachten. Dan is het tof dat je over wifi beschikt, en naar televisie kan kijken vanuit een comfortabele zetel. Wij hebben een wachtend beroep. Het ziet er mooier uit dan in Boortmeerbeek. Daar hadden we wel een douche, maar die gebruikte ik toch nooit.”

(Lees verder onder de foto)

© Frank Bahnmuller

Decors tikje anders

Voor de medewerkers was de eerste werkdag er een zoals anders. Meer dan een kort plechtig momentje in de green room met het symbolisch doorknippen van een lintje zat er niet in om deze mijlpaal te vieren.

Roel Vanderstukken (Benny) zegt dat de locatie in Lint op het vlak van transport voor hem nadelig is. “Het is nog vakantie, maar vanuit Lubbeek deed ik er net iets meer dan een uur over”, zegt hij. “Als de school begint, reken ik op twee uur. Ik zou dan om 5.30u moeten vertrekken om tijdig op de set te geraken.”

Ook voor Hilde Van Haesendonck (Jenny) was het wennen. “Maar het lijkt me beter georganiseerd hier”, zegt ze. “Daar is de schmink, ginds het kapsalon en daarnaast onze green room met pooltafel. Dat hadden we vroeger niet.”

In onze zomerreeks over de verhuis vertelde Spaepen dat de operatie geslaagd was als de kijker de overgang naar de nieuwe studio niet zou merken. “Maar toch zijn de decors een tikje anders”, weet Rogiers. “Als decors worden gebouwd, kom je soms tot de vaststelling dat bepaalde hoeken en kantjes een probleem geven voor de camera. Dat konden we nu verhelpen. Mijn schouw is iets smaller, een deur iets breder. Als leek zie je dat niet, maar misschien valt het onze grootste fans wel op.”

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller

© Frank Bahnmuller