Het team van HERO met vooraan Anthony Pauwels.© HERO

Osteopaat van Remco Evenepoel brengt sportexpertise samen: “De begeleiding van een sporter is een ploegsport”

Edegem -

Wanneer Remco Evenepoel zich lichamelijk topfit voelt, is dit voor een deel te danken aan Edegemnaar Anthony Pauwels. De osteopaat staat in nauw contact met de wielrenner en hij wil dit nu voor sporters van alle niveaus gaan doen met HERO.

Filip Spoelders

Zijn ervaring met de renners van wielerploeg Soudal Quick-Step deden bij Anthony Pauwels een duidelijke vraag rijzen: “Waarom deze totaalaanpak niet uitbreiden naar alle sporters en van hen een held maken van zijn of haar sportieve doelen?”

Anthony met Remco Evenepoel tijdens de gewonnen Ronde van Spanje in 2022.© HERO

Hij begon een samenwerking met dorpsgenoot Christophe Heinix. Samen vormden ze het team HERO om een frisse aanpak in sportbegeleiding voor te stellen. Ze brachten medische en paramedische profielen bij elkaar in één praktijk in de Heldenstraat voor de begeleiding, revalidatie en preventie van sporters op alle niveaus.

Pauwels wil een totaalbegeleiding voor zijn sporters.© HERO

“De wisselwerking en doorlopende communicatie tussen onze specialisten maken onze benadering, naast ervaring, compleet. Ik wou de blik op sporten verbreden en verrijken met andere perspectieven. De klassieke behandeling bleef steken binnen de grenzen van het eigen domein, wat op termijn beperkend werkt. Kottekes-kiné voldoet niet meer voor een moderne levensstijl”, geeft Pauwels aan.

“Sportbegeleiding doe je in team, in overleg en vanuit verschillende facetten. Gezondheid, beweging, voeding, … in elke fase kan je bij ons vertrouwen op de juiste expert, maar blijft de hele ploeg je langs de zijlijn mee volgen.”

Het team waarmee de sporter zijn doelen kan najagen bestaat onder andere uit een kinesitherapeut, osteopaat, voedingsspecialist, sport- en fysische arts. Ook voor sportmedische screenings voor het bekomen van vergunningen tot een directe echografie voor het vaststellen van bepaalde spier- en peesletsels staat het team klaar.

Het idee haalt bij de profsport, maar Pauwels wil elke sporter de juiste begeleiding geven. “We mikken op prestatie en op lichamelijk welzijn. Vanuit de vraag en behoefte starten we het juiste programma op. Onze physical coach Raf Gysemans begeleidt enkele Red Lions in hun fysieke trainingen. We volgen ook zwemmers en triatleten.Beginner, professional of drukke werkmens, we begeleiden op ieder niveau.”

Sporters op alle niveaus zijn welkom bij HERO.© HERO

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Edegem