© joren de weerdt, familie

K.SK. Heist zoekt figuranten voor opnames ‘Familie’

De makers van de VTM-soap Familie hebben hun oog laten vallen op het sportcomplex van K.SK. Heist. In de verhaallijn maakt ­Jelle Van den Bossche, gespeeld door acteur Felix Jamaels, namelijk deel uit van een voetbalclub. K.SK. wil een team samenstellen voor de reeks en zoekt ook vijftig figuranten.

kristof Van Rompaey

Op donderdag 13 september wilt de crew van Familie voor het eerst opnames maken bij K.SK. Heist. “Zo’n tweetal weken geleden werd ons gevraagd om mee te werken”, zegt Dirk Poortmans van de club. “Blijkbaar vonden de makers ons stadion een van de boeiendste in de eerste amateurliga, dus richtten ze hun pijlen op ons. De gemeente gaf toestemming. We hebben ook al met de regisseur gepraat en gaven een rondleiding in het complex.”

Intussen staat vast dat de A-kern van K.SK. niet aan de opnames deelneemt. “Trainer Karel ­Keleman besliste om dat niet toe te staan”, zegt Poortmans. “Natuurlijk zitten in die kern veel spelers van ver buiten Heist en het valt dus te begrijpen dat zij zich niet zomaar kunnen vrijmaken. Daarom gaan we nu met andere mensen binnen de club spreken. Met onze beloften en U18 en U19 kan het zeker en vast lukken om een team samen te stellen. Mocht het toch misgaan, dan moeten we dat uiteraard tijdig doorgeven, maar voor de club, de supporters en de sponsors is zo’n kans toch mooi meegenomen. Onze locatie wordt mooi in beeld gebracht.”

Snel inschrijven

Verscheidene facetten van het voetbal zouden tijdens de opnames in beeld komen: van een training tot een match en enkele scènes in de kleedkamers. Er werden ook enkele beelden van matchen uit het verleden opgevraagd. “Wat er in het verhaal gebeurt, weten we uiteraard niet”, zegt Poortmans. “Er werd ons wel gevraagd om mee te zorgen voor de choreografie op het veld, want blijkbaar is de regisseur niet zo op de hoogte van het voetbal. Hij kan dus wel wat hulp gebruiken”, knipoogt hij.

De club en het productiehuis zoeken ook nog vijftig mensen die willen figureren als publiek. “De opnamedag zou plaatsvinden van 18u tot 4u ’s nachts”, zegt ­Poortmans. “Het publiek zou nodig zijn van 20 tot 4u. Naarmate de opnames vorm krijgen, worden de richtlijnen meer in detail uitgelegd. De oproep naar figuranten werd trouwens al goed beantwoord. Snel zijn is dus de boodschap, want enkel de eerste vijftig inschrijvingen worden weerhouden. Aanmelden kan per mail met de vermelding ‘samenwerking VTM/K.SK. Heist’.”

sofiedottermans@zodiakbelgium.com, dirk.poortmans@hotmail.com