Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

Nieuws
De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.
anp
zondag 28 april 2024 om 09:05
Afbeelding
beeld anp

Het gaat om de grootste warenhuisketen van Duitsland. Het bedrijf kampt al langer met financiële moeilijkheden. In januari zag de keten zich gedwongen om voor de derde keer in slechts enkele jaren bescherming tegen schuldeisers aan te vragen.

Galeria Karstadt Kaufhof ontstond een aantal jaar terug toen de twee warenhuisketens Galeria Kaufhof en Karstadt eigendom werden van het Oostenrijkse Signa. Maar vervolgens raakte die vastgoedpartij in financiële problemen, onder meer door het oplopen van de rentes.

Concurrentie

De warenhuizen kampen daarbij met felle concurrentie van webwinkels en hebben volgens kenners een enigszins verouderde uitstraling. Met de Duitse economie gaat het de laatste tijd sowieso niet zo goed. Vorig jaar kondigde de keten al aan tientallen winkels te sluiten.

Inmiddels lijkt de toekomst van Galeria veiliggesteld. Begin april werd bekend dat een consortium van de Amerikaanse en Duitse investeerders NRDC Equity Partners en BB Kapital de keten wil overnemen.

Het reddingsplan moet nog wel worden goedgekeurd door de schuldeisers. ‘We zullen er alles aan doen om ons bedrijf naar een voorspoedige toekomst te leiden’, verklaart de Belgische topman Olivier Van den Bossche van de warenhuisketen in een persbericht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Honderden studenten demonstreren in Utrecht bij 'walk-out'

In Utrecht zijn enkele honderden studenten aanwezig bij de zogeheten 'walk-outs' die maandagochtend in diverse studentensteden zijn begonnen. Studenten verlieten rond de klok van 11.

Afbeelding

Vrouw (23) aangehouden om dood peuter in Veendam

De politie heeft maandag een 23-jarige vrouw uit Veendam aangehouden in een onderzoek naar de dood van een 2-jarig jongetje in de Groningse plaats. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van het kind. Ze zit vast en wordt verhoord.

Afbeelding

Jaren cel geëist voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

Tegen vier mannen zijn maandag in Zwolle celstraffen tot 21 jaar geëist voor hun poging de destijds voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in 2022 van het leven te beroven. Het slachtoffer, tegen wie eerder levenslang is geëist in een moordzaak, raakte zwaargewond.

Afbeelding

Europese Commissie vraagt EBU opheldering over weren EU-vlag

De Europese Commissie vraagt organisator EBU tekst en uitleg over het weren van de Europese vlag op het Eurovisie Songfestival. Dat was 'betreurenswaardig' en 'er was geen enkele reden toe', vindt het dagelijks bestuur van de EU.

Afbeelding

Oekraïne vervangt commandant verantwoordelijk voor front Charkiv

Oekraïne heeft de commandant vervangen die verantwoordelijk is voor het front in de noordoostelijke regio Charkiv, melden de strijdkrachten tegen het medium RBC-Ukraine. De stap komt te midden van een Russisch offensief in het grensgebied.

Afbeelding

Herdenkingskransen 4 mei vernield in Amsterdam

Verschillende kransen die in Amsterdam-West zijn neergelegd tijdens de 4 mei-herdenking, zijn zondagmiddag vernield. Dat bevestigt een woordvoerder van het stadsdeel Nieuw-West na berichtgeving in Het Parool.