© Serge Minten

Handbal Belgium play-offs

Finale Pelt - Bocholt, Hubo Handbal redt zich van degradatie

Hasselt -

Op de laatste speeldag van de Belgium play-offs moest nog een antwoord geformuleerd worden op drie vragen. Wie wordt de tegenstander van Sporting Pelt in de finale? Wie heeft in die eindstrijd het thuisvoordeel in een eventueel derde en beslissende wedstrijd? Degradeert Hubo Handbal of Izegem naar eerste nationale?

Ivo Kwanten

Tegenstander van Pelt in de finale wordt Bocholt. De Limburgers hadden het tegen Visé, dat de beker van België en de BENE-League won, een kwartier lang moeilijk. Scoren was het grote probleem, maar daarin kwam na een kwartier verandering. Visé begaf onder de druk en moest een 16-9-achterstand aan de rust voor lief nemen. Bocholt zorgde in de tweede helft al snel voor een voorsprong van tien doelpunten en kon rustig uitspelen, 33-22.

Sporting Pelt had weinig moeite met Eupen. Het overwicht van de Limburgers in de eerste helft vertaalde zich in een 17-9-score aan de rust. Sporting demonstreerde ook in de tweede helft en liet een 37-22-overwinning optekenen. Het eerste duel in de finale tussen Pelt en Bocholt wordt op zaterdag 18 mei gespeeld. Bocholt heeft dan het thuisvoordeel, de tweede en eventueel derde en beslissende wedstrijd gaat in het Pelter Dommelhof door.

Hubo Handbal stond tegen Izegem met het mes op de keel. Alleen winnen was goed genoeg voor een verlengd verblijf in de BENE-League. En coach Portengen had zijn ploeg waar hij ze hebben wou. Scherp, agressief en doeltreffend op elke positie. Izegem herstelde zich nog van een vroege achterstand maar in het tweede kwartier werden de bezoekers in de vernieling gespeeld. Met 15-9 aan de rust kon Hubo Handbal van de overwinning beginnen dromen. Maar dat was niet met Izegem gerekend. De bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd, kwamen één minuut voor het einde terug tot op één doelpunt, 27-26. Goals van Bertels en Marchal brachten Hubo Handbal uiteindelijk in veilig water, 29-26.