Van der Poel met Van Aert in zijn zog.
Volledig scherm
Van der Poel met Van Aert in zijn zog. © BELGA

De cross verandert pas over twee jaar: “Willen één groot project maken, dat kan alleen maar goed zijn voor de cross”

VeldrijdenDe posities worden ingenomen. Maar een grondige hervorming van het veldrijden is nog niet aan de orde. Niet voor het winterseizoen 2020-2021 gaat de ­overvolle cyclocrosskalender onder de loep. Dat is twee jaar later dan gepland. 

10 reacties

  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Jij hebt alleszins nog nooit van zijn ganse leven ooit iets ingericht die een smak geld kost aan verplichte kosten alleen al wim rooyakkers. Ik daag u uit om eens een cyclo cross in te richten met een startbudget van 25 000€. Ge gaat nog nooit moeten beginnen met één paaltje in de grond te kloppen of ge gaat al lang op droog zaad zitten of het gaat om een cross voor postbodes en brandweerlui moeten gaan. Jij zou het doen zonder VIP tent....jawadde.
  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Alle respect voor de organisatoren van de cross,maar een cross in een weiland met hier en daar een wagen zand neer geschut,dat is gewoon een criterium,maar waar zijn de echte parcoursen gebleven?bv in Nederland, Zelhem,Oss Hulsberg.alleen al door de hoge afdracht aan de UCI,zijn ze verdwenen,voor de cross zelf heeft er geen vip tent te staan wat ook een flinke hab uit het budget wegneemt,
  • serge vansteenkiste

    5 jaar geleden
    Is het de UCI die de kalender maakt of zijn het de organisatoren, Italie heeft geen wereldbeker meer wegens gelsgebrek en komen even een Europees kampioenschap te organiseren en pats een andere gevestigde waarde die dan nog een van de betere crossen is moet maar wijken.
  • Marc Vandorpe

    5 jaar geleden
    Volg reeds ruim 43 jaar de cross,maar ben het nu toch wat moe geworden,niets van spanning meer.Blijkbaar is de cross niet meer voor de gewone werkmensen,enkel de harde dollars tellen nog.Bijna nooit nog modder ,en nog minder echte modderduivels,nu is het bijna een pistewedstrijd in de tuin geworden.
  • Jan Timmermans

    5 jaar geleden
    Het is niet Mathieu van de Poel die de cross kapot maakt maar het grote geld. veranderingen kunnen nog niet doorgevoerd worden vanwege doorlopende contracten.