Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

Dit moet u weten voor u gaat eten
Beeld Belga

Is er eindelijk een doorbraak in het Bende van Nijvel-mysterie? Betalen we binnenkort meer voor alle producten met ei? En waar gaan de spoorcenten naartoe? Dit moet u weten voor u vanmiddag aan tafel gaat.

In het nieuws

1. Nieuw spoor naar 'reus' Bende van Nijvel

Is het na 32 jaar dan toch gebeurd? Speurders in Charleroi denken een naam en een gezicht te kunnen plakken op de ’reus’ van de Bende van Nijvel en enkele andere daders. Het zijn allemaal leden van de vroegere Groep Diane, de ex-rijkswacht dus. Dat bevestigt procureur-generaal Christian De Valkeneer. (+)

2. Open Vld wil af van belastingvoordeel voor huisvrouwen

Open Vld wil de fiscale voordelen voor gehuwden hervormen zodat vrouwen gestimuleerd worden om een job te zoeken. "Die fiscale voordelen zijn nu goed voor bijna 1 miljard euro", zegt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten in Het Belang van Limburg vandaag. "Dat geld kunnen we beter investeren in opleidingen."

In het nieuws
Beeld BELGA

3. Londen gevaarlijker dan New York

Volgens recent gepubliceerde misdaadstatistieken is de criminaliteit in het Verenigd Koninkrijk met maar liefst 13 procent gestegen. Grote boosdoener is de opstoot van geweld in hoofdstad Londen.

In het nieuws
Beeld REUTERS

4. Voedingssector slaat alarm over eiertekort

De kans dat u binnenkort meer moet betalen voor uw opwarmlasagne of croissant is reëel. Dat bericht De Tijd vandaag. De Belgische voedingsbedrijven kampen door de fipronilcrisis met een tekort aan eieren. Daardoor ligt de eierprijs dubbel zo hoog als normaal.

In het nieuws
Beeld Photo News

5. Waar gaan de spoorcenten naartoe?

De federale regering maakte onlangs 1 miljard euro extra vrij voor investeringen in onze spoorinfrastructuur. De eerste prioriteit was het versterken van de voorstedelijke netten in Vlaanderen en Wallonië. Maar wat met de resterende 371 miljoen euro voor Vlaanderen? (+)

Aan tafel

1. "Afzetting Trump zou alleen maar tot meer polarisatie leiden"

In het nieuwe boek The Dangerous Case of Donald Trump komen psychologen tot de conclusie dat president Trump een mentaal probleem heeft. Jonathan Holslag betwijfelt of die vaststelling Trumps einde inluidt. "Feit is dat Donald Trump zijn ongewone karakter nooit verborgen heeft en dat de Amerikaanse ­kiezer heel goed wist wat hij kon verwachten." (+)

2. 33 essentiële vragen om uw toekomst te begrijpen

Is de computer al slimmer dan de mens? Wat is artificiële intelligentie nu eigenlijk? En waarom schetsen slimme mensen als Elon Musk zo'n schrikbeeld van AI? Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in ijltempo op. Wie een dag het nieuws over artificiële intelligentie niet volgt, zit bij wijze van spreken meteen twee weken achter. Dat doen wij nu wel, met deze 33 essentiële vragen. (+)

3. De vrouwen achter 'Tabula Rasa': "Misschien zijn wij gelukzakken"

Veerle Baetens, Malin-Sarah Gozin en Kaat Beels, de drie geestelijke moeders van de nieuwe prestigieuze Eén-serie Tabula rasareageren in een interview op het Weinstein-schandaal. "Sorry, maar ik ken niemand in Vlaanderen die de macht van een Weinstein heeft. "Mij hebben ze gelukkig nog nooit gevraagd om een idee te pitchen met mijn blouse uit. Maar misschien zijn wij drie dan de gelukzakken die nooit iets hebben meegemaakt." (+)

Aan tafel
Beeld Thomas Sweertvaegher