ANALYSE. Jacky Mathijssen: “Vierde plaats is terechte eindklassering voor KRC Genk”

KRC Genk staat na een 1-0-zege tegen Antwerp een stevige stap dichter bij Europees voetbal volgend seizoen. Onze huisanalist Jacky Mathijssen zag hoe een sterke Maarten Vandevoordt in stijl afscheid nam van de Cegeka Arena. “Ze gaan hem harder missen dan ze denken”, voorspelt de ex-doelman.

“Deze overwinning zal veel deugd doen in Genk. Na alle commotie van de voorbije weken is dit toch een opsteker voor alles en iedereen binnen de club. Zeker omdat ze hun vierde plaats hebben kunnen heroveren op Cercle. Als ze die volgende week kunnen vasthouden, en dat verwacht ik wel, dan moet dat in de huidige context toch een enorme opluchting zijn.”

“Ik denk ook dat de vierde plaats een terechte eindklassering is voor Genk dit seizoen. Hoewel ze op het vlak van voetbalanimatie misschien zelfs meer verdienden. Maar efficiëntie is op dit niveau vaak van cruciaal belang. Er waren te veel wedstrijden waarin ze niet gekregen hebben wat ze eigenlijk wel verdienden. Maar oké, na deze zege kunnen ze toch weer wat rustiger ademhalen. De vierde plaats lijkt zo goed als binnen. Daar moeten ze zich nu tevreden mee stellen en energie uit halen om het volgende seizoen voor te bereiden.”

“Nog een leuke vaststelling: de twee uitblinkers van Genkse kant waren een basisdebutant en iemand die afscheid nam van het thuispubliek. De jonge Kos Karetsas en Maarten Vandevoordt. Die laatste gaan ze harder missen dan ze denken. Ze gaan zeggen ‘Potverdorie, dat was toch echt ne goeie’. Intrinsiek en op termijn zie ik hem nog altijd als de natuurlijke opvolger van Thibaut Courtois bij de Rode Duivels. Ik heb dat altijd gevonden.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer