Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toby Alderweireld steekt studenten UAntwerpen een hart onder de riem

Maandagavond begint het wereldkampioenschap voetbal voor de Belgen. Iedereen kijkt er naar uit, ook de studenten. Het is echter examenperiode en dus is planning van groot belang. Niemand minder dan Toby Alderweireld steekt de studenten van UAntwerpen een hart onder de riem.

jtp

Alle even jaren staan voetbalminnende studenten voor hetzelfde dilemma, en nog meer wanneer de Rode Duivels mee doen. Kijk ik naar de match of geef ik voorrang aan het blokken? Onderzoek uit een wat verder verleden toont aan dat de examenresultaten in ‘voetbaljaren’ telkens een stuk lager liggen dan anders.

“Wie een goede planning maakt, kan de matchen van de Belgen meepikken zonder schuldgevoel”, vertelt rector Herman Van Goethem. “De examenroosters liggen al lang vast, net zoals het speelschema van de Rode Duivels. Tijdens het blokken moet je sowieso af en toe ruimte maken voor ontspanning. Zwaar doorzakken na – hopelijk – een overwinning is natuurlijk geen geweldig idee.”

Vermanend vingertje

Maar hoe breng je die boodschap over? De rector kan een formele mail richting studenten sturen en hen wijzen op het belang van een goede planning. Maar dat komt allicht wat stijf over en zal misschien niet al te veel indruk maken. Ook het vermanende vingertje van mama of papa thuis zal mogelijk niet het gewenste effect hebben.

De Universiteit Antwerpen kreeg hulp uit onverwachte hoek. Niemand minder dan Toby Alderweireld, vaste waarde in de Belgische defensie én trotse Antwerpenaar, sprak een videoboodschap in. Twee studenten van UAntwerpen kregen – toen ze geconcentreerd aan het studeren waren – plots telefoon. Alderweireld vertelt hen dat de examens belangrijk zijn en dat de finale pas na de examens gespeeld wordt…

MEER OVER DE RODE DUIVELS