Vorig jaar nog Europees tegen Union, nu in degradatiestrijd verwikkeld: Union Berlijn zet coach Bjelica op straat

© Getty Images

Union Berlijn heeft maandag zijn trainer Nenad Bjelica ontslagen. De 52-jarige Kroaat kreeg de bons daags na de nederlaag (3-4) tegen Bochum, een rechtstreekse concurrent in de strijd om het behoud.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Twee speeldagen voor het einde van de competitie staat Union Berlijn als vijftiende net boven de degradatiezone. Mainz, dat als zestiende play-offs moet spelen, heeft amper een puntje minder. Marco Grote, trainer van de U19, neemt voorlopig de taken van Bjelica over bij het team waar Yorbe Vertessen actief is.

Union Berlijn stelde Bjelica eind november vorig jaar aan als nieuwe hoofdtrainer. De Kroaat volgde toen de Zwitser Urs Fischer op, die sinds de zomer van 2018 aan het roer bij de traditieclub uit de Duitse hoofdstad stond. De eerste jaren met het nodige succes, maar begin dit seizoen liep het voor geen meter waardoor de Zwitser moest opkrassen. De 51-jarige Grote nam al als interim-coach over tussen het vertrek van Fischer en de komst van Bjelica.     

Bjelica heeft als voetballer onder meer een verleden bij Real Betis en Kaiserslautern. De Kroaat was als coach werkzaam bij een resem clubs, waarbij Austria Wenen, Spezia Calcio, Lech Poznan, Dinamo Zagreb, NK Osijek en Trabzonspor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen