© Joren De Weerdt

Afscheid van vrachtwagenchauffeur die verongelukte op E314: “We hadden nog zoveel plannen”

Met een erehaag van grommende motoren begeleidden verschillende motorclubs dinsdagmiddag Ivo Lauvrys op zijn allerlaatste reis. De 51-jarige Gelenaar liet vorige week het leven toen hij met zijn vrachtwagen bij een kettingbotsing op de E314 in Maasmechelen betrokken raakte.

Hans Otten

© Joren De Weerdt

Onbekenden staken vorige woensdag een carnavalswagen in brand die onder de brug van de E314 in Maasmechelen geparkeerd stond. In de dichte rook gebeurde een kettingbotsing met verschillende voertuigen. De Geelse trucker Ivo Lauvrys, die voor de Olense transportfirma Decetrans met een container op weg was naar Nederland, liet bij de klap het leven. “Net jij die altijd zo voorzichtig was op de weg. Het was een geval van de verkeerde plaats, het verkeerde moment”, zei de voorganger dinsdagmiddag tijdens Ivo’s uitvaart.

De aula van uitvaartcentrum Verstappen was bijna te klein om alle familieleden en vrienden een plaatsje te geven. Vooral de vele motorvrienden van verschillende clubs uit de ruime omgeving waren nadrukkelijk aanwezig. Ivo Lauvrys’ grootste passie was dan ook zijn Harley Davidson. Als stichtend lid van motorclub Free Bikers Kempen werd hij enkele jaren geleden ook de ‘First’ of leider. “Een man met een ruw uiterlijk, maar het zuiverste hart.”

© Joren De Weerdt

“We hebben het voorrecht gehad om jou als ‘brother’ te kennen. Als Free Bikers waren we ook jouw familie. Voor jou was een woord een woord, je toonde telkens heel veel respect voor anderen. Je was een man met een warm karakter die altijd op de eerste plaats stond als er iemand geholpen moest worden. Elke dag stuurde je rond 3 uur ’s nachts een berichtje om iedereen goedemorgen te wensen. Nu worden we wakker en… niets meer. Een akelige leegte. Hoe we in de toekomst met onze club voort moeten doen, is een groot vraagteken”, getuigde zijn bikervriend Jokke.

“Het valt me zo moeilijk om hier vandaag van je afscheid te moeten nemen, mijn wereld is vorige week ingestort”, zei zijn geëmotioneerde weduwe Karin, die door Ivo steevast als ‘mijn vrouwke uit de duizend’ werd omschreven. Ondanks dat hij zijn hele leven had beweerd dat hij nooit zou trouwen, stapte hij vorig jaar na een lange relatie met Karin in het huwelijksbootje. “Je was zelf een man uit de duizend, altijd lief, oprecht en behulpzaam. Afscheid nemen is zo moeilijk, want we hadden nog zoveel plannen samen.”

© Joren De Weerdt

Dat de prille vijftiger voor iedereen meteen paraat stond om een handje toe te steken, kwam als een rode draad terug in alle getuigenissen van familie en vrienden. Hij was dan ook van vele markten thuis, was handig in metselwerk en mechaniek en had een indrukwekkende buitenlounge in hun tuin in de Langstraat in Geel gebouwd. De avond voor het noodlottige ongeval was hij nog langs geweest bij zijn zus Monique om de bouw van een lounge in haar tuin voor te bereiden. Rond zijn eigen huis had hij ook weides en een stal aangelegd voor zijn paarden, die hem al van kindsbeen af fascineerden. Het was bovendien tijdens zijn werk in een manege dat hij er zijn amazone Karin ontmoette.

De assen van Ivo Lauvrys wordt in een urn in de vorm van een brandstoftank van een motor bewaard. Karin droeg die in haar armen naar buiten, terwijl de verschillende bikers in een erehaag de motoren lieten brullen. Toen ze een tweede keer passeerde, bleef het stil en weerklonk enkel the Sound of Silence in de versie van metalband Disturbed.

© Joren De Weerdt