Frances Lefebure openhartig over miskraam in ‘Door de bomen’: “Ik ben angstig aan de nieuwe zwangerschap begonnen”

In ‘Door de bomen’ is actrice Frances Lefebure, destijds zwanger, openhartig over de miskraam dat ze had. “Ik ben angstig aan deze nieuwe zwangerschap begonnen.”

red

Vandaag is de 35-jarige actrice al een dik half jaar mama van Saul, het zoontje dat ze met Boris Van Severen kreeg. Maar de zwangerschap zelf verliep niet stressloos. “Ik ben angstig aan deze zwangerschap begonnen”, vertelt Lefebure tijdens haar driedaagse in het bos van Door de bomen. “Ik moest elke stap opschrijven.”

De solotrip hakte er bij momenten in. De actrice is op dat moment hoogzwanger van Saul en het idee om enkele dagen helemaal alleen in een bos te zitten, wekte veel weerstand op. Lefebure heeft het al van kindsaf aan moeilijk met alleen zijn, vertelt ze. Het helpt om in een boekje te schrijven. “Mijn mama heeft dat ook voor mij gedaan en dat was echt zo’n groot cadeau”, klinkt het. “Zeker omdat ze er niet meer is.”

Lefebure vertelt openhartig over het verlies van haar mama, toen ze zelf zeventien jaar oud was. “Haar laatste woord was: ‘twee’. Ik heb dat altijd onthouden in de zin van dat er aan alles twee kanten zijn. Op niets is er een juist antwoord.”

INFO. ‘Door de bomen’, op maandag om 20.45 uur op VRT1

LEES OOK. ‘Door de bomen’ zet BV’s drie dagen lang in complete afzondering in een afgelegen bos: hoe hebben de makers dat gedaan?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER