© AP

Minstens vier doden bij zware storm in Texas

In en rond de Texaanse hoofdstad Houston heeft hevig onweer aan minstens vier mensen het leven gekost. Twee van hen kwamen onder omvallende bomen terecht, en een derde persoon overleed nadat een hijskraan omviel. Over de doodsoorzaak van het vierde slachtoffer is er voorlopig geen informatie. Dat meldt brandweercommandant Samuel Peña.

jvh
Bron: BELGA

Een zware storm met windsnelheden tot 160 kilometer per uur raasde donderdag door de miljoenenstad in het zuiden van de Verenigde Staten, meldde burgemeester John Whitmire. Dat heeft in de binnenstad voor veel schade gezorgd. “Er ligt overal glas op straat en de verkeerslichten zijn buiten dienst”, aldus Whitmire. Hij riep de inwoners op om indien mogelijk thuis te blijven. De scholen houden in elk geval vrijdag de deuren gesloten.

Er zijn ook heel wat elektriciteitsmasten omgevallen en bovenleidingen beschadigd. Volgens de website Poweroutage.us zaten in de nacht van donderdag op vrijdag nog bijna een miljoen huishoudens in Texas zonder stroom. Ook in het naburige Louisiana, dat eveneens door het noodweer werd getroffen, zaten ongeveer 100.000 huishoudens zonder elektriciteit.

In beide staten is de voorbije twee weken 600 procent meer regen gevallen dan normaal, berichtte nieuwszender CNN onder aanhaling van de weerdienst. Het extreme weer is voor een deel ook te wijten aan de klimaatverandering. De afgelopen dagen kwamen bij hevig onweer in het zuiden van de VS ook al vier mensen om.

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer