© eva

Gezondheid 

Lanakense Maasrun komt met een nieuwe sportieve uitdaging: de halve marathon

Lanaken -

In de Lanakense atletiekclub Atla is het nieuwe promoteam boven de doopvont gehouden. Een dertigtal leden gaat promotie maken voor de Lanakense Maasrun op 29 september, met ook een nieuwe sportieve uitdaging: de halve marathon.

Eddy Vandoren

Met zowat 300 leden is de 35-jarige atletiekclub Atla één van de grootste verenigingen van Lanaken. In de loop der jaren leverde ze diverse kampioenen en zelf is de club - samen met het gemeentebestuur - organisator van de Maasrun. “Dit jaar op zondag 29 september zijn we aan de 21ste editie toe en dat leek ons een ideale gelegenheid om voor het eerst een halve marathon van 21 km te organiseren”, vertelt Patrick Caubergs, secretaris van de club.

Om de Maasrun en vooral de nieuwe halve marathon bekend te maken werd een Promoteam opgericht. “Die groep van 30 clubleden gaat promotie maken voor de Maasrun op wedstrijden waaraan de club gaat deelnemen. Ze dragen allemaal opvallend zwarte shirts met groene opdruk en zullen ook met flyers een en ander bekendmaken, ook tijdens de Victors Cup, het Limburgs regelmatigheidscriterium van 12 stratenlopen. Denk daarbij aan de Tungrirun, Genk Loopt, Bilzen Run, Dwars door Hasselt en uiteraard onze eigen Maasrun. Dat is trouwens de enige wedstrijd van de Cup met een halve marathon op het programma,” weet Caubergs.

Herbricht

Voor de 21ste editie van de Maasrun tekenden de leden Daniëlla Verstraete en Nico Vandeweyer een volledig nieuw en uitdagend parcours uit. “Het is niet volledig vlak, telt meerdere lichte hellingen en doet de mooiste plekjes van Lanaken aan: de Maasoever, Herbricht, de Hochterbampt, Oud Rekem, het Uilenspiegelpark, Montaignehof... De start van de wedstrijden ligt op de piste van Atla”, besluiten beide sportievelingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer