Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) kibbelden over SWT bij Carrefour.
Volledig scherm
Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) kibbelden over SWT bij Carrefour. © Vanderveken/Belga

Peeters legt advies Muyters naast zich neer en keurt werkloosheid met bedrijfstoeslag bij Carrefour goed

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft vanmorgen het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, ondanks het negatief advies van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). In dat plan, dat de vakbonden en directie van de supermarktketen onlangs afsloten, zit ook het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), het vroegere brugpensioen, vervat. Muyters betreurt de beslissing.

468 reacties

  • hug de de

    6 jaar geleden
    met cd&v komt het hier in belgie nooit goed! doen alles om stemmen te winnen hoe het met belgie gaat kan hun geen barst schelen idem spa
  • marc tamar

    6 jaar geleden
    Volledig akkoord met Luc Cosemans.Bovendien bestaat dit niet in kmo's.
  • ward Dewinter

    6 jaar geleden
    Eerst pakten ze de migranten aan ,dat was ok ,ik was geen migrant. Dan pakten ze de langdurig zieken, ook ok, ik was niet ziek .Dan zochten ze de ouderen ,dat was ok ik was jong . Dan pakten ze de werklozen , geen probleem , ik had een goede job.Ik werd een dagje ouder en mijn werkgever verhuisde naar een ander land,ik werd werkloos...….
  • Eddy Vermeulen

    6 jaar geleden
    De regeling zal wel voor iedereen anders zijn, ik zou me eens goed laten informeren bij de vakbond, VDAB, (RVA) welke regeling voor mij zou gelden.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De strategie van Peeters is schromelijk mislukt. Hij wou de vervroeg-gepensioneerden in de schoenen van Muyters duwen met leugenachtige beweringen en zo zijn verantwoordelijk ontlopen. De verkiezingsdruk heeft hem verplicht zijn tsjevenkleur te bekennen.