Direct naar artikelinhoud
EK Zwemmen

Pieter Timmers met spoed opgenomen in ziekenhuis: EK in gevaar

Pieter Timmers.Beeld Photo News

Pieter Timmers is maandagavond met spoed opgenomen in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen met een hersenvliesontsteking. Dat maakte zijn vrouw en manager Elle De Leeuw dinsdag bekend. Het EK Zwemmen, van 3 tot 9 augustus in Glasgow, moet hij wellicht aan zich laten voorbijgaan.

Timmers zou op 3 augustus de competitie starten met de 4x100-estafette. "Normaal gezien zou Pieter vanochtend vertrekken naar het EK zwemmen langebaan in Glasgow, dat vrijdag van start gaat", stelt zijn echtgenote. "Pieter is gisteravond echter met spoed opgenomen met een hersenvliegontsteking. Momenteel ziet het ernaar uit dat het om een virale meningitis gaat en is Pieter onder observatie en in behandeling in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen." 

"De komende dagen staan nog enkele tests en veel rust op het programma. Hoe de dagen daarna eruit zullen zien, weten we op dit moment nog niet. We focussen nu op zijn herstel." 

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Grootste kanshebber

De dertigjarige Limburger was op de 34ste Europese kampioenschappen voor ons land de grootste kanshebber op eremetaal. Timmers was in 2016 in Rio de Janeiro goed voor olympisch zilver op de 100 meter vrije slag. Ook op het EK in klein bad was Timmers op die afstand goed voor zilver. Op de Europese ranking is hij momenteel wel afgezakt naar de vijftiende plaats. 

Als Timmers forfait geeft voor Glasgow, blijven er nog zestien Belgische zwemmers in de delegatie over.