donderdag 22 maart 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Photo News

ANTWERP

Snelle flankaanvaller zal aflopend contract bij Antwerp niet verlengen

Genk en Gent trekken aan mouw van Stallone Limbombe

Stallone Limbombe (bijna 27) zal wellicht geen nieuw contract tekenen bij Antwerp. Twee van zijn ex-clubs liggen op de loer om de flankaanvaller transfervrij binnen te halen. Voor KRC Genk, waar nog onduidelijkheid heerst over de toekomst van Buffel en Ndongala, is de oudste Limbombe een concrete piste. Stallone, die tijdens zijn jeugdjaren nog bij Genk speelde met broer Anthony, zou er verenigd kunnen worden met hun jongste broertje Bryan (16). Maar ook AA Gent trekt aan zijn mouw.

Denk je dat het na de play-offs gedaan is voor jou bij Antwerp?

“Ja, ze bellen me niet. Wat moet ik doen? Ik ga niet zelf bellen, hé. Nochtans wil de trainer graag dat ik blijf. Maar hij stelt mijn contract niet op, hé. Er was me gezegd dat we op stage misschien zouden praten. Maar ik zie hier niemand van het bestuur. Dus waarom zou ik nog wachten op Antwerp? Niet veel spelers zitten in zo’n situatie als ik: in de laatste maanden van je contract én in een goede periode. Ik kan dus kiezen, hé.”

Wat geniet je voorkeur: België of het buitenland?

“Ik wil graag blijven, want ik voel me thuis bij Antwerp. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ze me nog iets gaan aanbieden. En waar ik dan naartoe wil? Ik wil gewoon graag spelen. Als dat in België is, zal ik dat niet erg vinden. Dit is een deftige competitie. Zeker als je bij een club tekent die play-off 1 speelt. Of Europees.”

Denk je dat je een rol kan hebben bij een topclub?

“Sinds ik in eerste klasse speel, heb ik gezien dat niet veel jongens hebben wat ik heb. Flankspelers die op snelheid hun man voorbij kunnen zijn zeldzaam in België. Bij Club zijn er al geen. (lacht met onze verbaasde reactie) Grapje, er is Anthony. Voorts Edmilson bij Standard, Trossard bij Genk en Simon en Kalu bij Gent. Dat is het.”

We mogen besluiten: één procent kans dat je blijft?

“Zoiets, ja. Ik ga het missen om speler van Antwerp te zijn. Als de club me een deftig voorstel had gedaan, had ik getekend.”

Hoe belangrijk is geld in je beslissing?

“Ik ga je één ding zeggen: als voetballers beweren dat ze niet voor het geld spelen, dan is dat dikke zever. Waarom is Neymar naar PSG gegaan, denk je? Ook al win ik jaar na jaar de Champions League met Barcelona, als PSG me biedt wat Neymar verdient, dan stap ik in m’n onderbroek op het vliegtuig, man. Ik koop mijn kleren daar wel.” (lacht)

Als voetballers beweren dat ze niet voor het geld spelen, dan is dat dikke zever Stallone LIMBOMBE
Deze week mocht Anthony zich voor het eerst aanmelden bij de Duivels. Hoe fier ben je op hem?

“Ik ben kapot trots. Ik ga voor het eerst een truitje van België kopen. Eentje van Limbombe. Ik heb hem al gezegd dat hij op zijn shirt van de Rode Duivels geen letter A voor onze achternaam mag zetten, zodat ik het ook kan dragen.”

Wat heeft hij meer dan jij?

“De mensen nemen hem serieuzer omdat ik een speelvogel lijk met al mijn grapjes. Hij bouwt een muurtje rond zich. Maar ik vind het goed als hij het wat beter heeft dan ik. Want ik ken zijn karakter. Wat ik heb meegemaakt voor ik naar Antwerp ging, zou hij niet aankunnen. Werken van 6 tot 14 uur, even slapen, naar Oosterzonen (toen in derde klasse, nvdr.) rijden en trainen. Ik werkte in een magazijn en moest pakjes ronddragen. Ik heb nog altijd veel respect voor mensen die om 6 uur beginnen te werken. Mij hebben ze twee keer buitengegooid omdat ik om 5.30 uur geen goesting had. Maar als je de deur uitgaat en geen 10 euro op zak hebt, wordt het moeilijk. Daarom heb ik de combinatie werk-voetbal een jaar volgehouden. En dan kwam Antwerp.”

Wie wint er als jullie één-tegen-één spelen?

“Ik maak hem kapot. (lacht) En dat weet hij. Hij is technischer en mooier om naar te kijken, maar ik overtroef hem met mijn snelheid en kracht.”

Waarom is hij dan Rode Duivel en jij niet?

“Omdat hij beter is dan ik. Hij heeft meer talent. Laat mij maar voor Congo spelen. De Africa Cup 2019 is een doel. Want ik ben realistisch: voor België ga ik nooit spelen.” (gegy, vdm, mg)

KRC GENK

Coucke hervat - Derde doelman Gaetan Coucke, die gisteren met lichte hinder aan de schouder uit voorzorg langs de lijn werd gehouden, hervat waarschijnlijk vandaag de training. Omdat Vukovic en Jackers weg zijn met interlandverplichtingen en Vandevoordt examens heeft, werd naast Seppe Bastiaens ook Bavo Coenen ingezet op training van de A-kern.

Vrij weekend - Vanochtend (10.30 uur) krijgen de Genkse niet-internationals nog een stevige fysieke prikkel tijdens de laatste training van de week. Daarna krijgen ze vrij tot maandagmiddag. Dan wordt er getraind om 14 uur, de spelers jonger dan 21 jaar kunnen ingezet worden in de kwartfinale van de beker voor beloften. Daarin ontvangt KRC Genk maandag (19.30u) AA Gent. (mg)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws