© Sven Dillen

KRC Genk hengelt 18-jarig Roemeens toptalent binnen

KRC Genk heeft dinsdag het 18-jarige Roemeense toptalent Vladimir Screciu vastgelegd. De polyvalente verdediger/middenvelder van Universitea Craiova legde zijn medische testen af en zette zijn kribbel onder een vierjarig contract. Hij wordt in eerste instantie ingezet als rechtsachter

Marnik GEUKENS

Vladimir Screciu speelde op zijn 18de al 44 wedstrijden voor nummer drie Universitea Craiova in de Roemeense eerste klasse en beker en is bovendien belofteninternational (U21). Hij kon op veel buitenlandse interesse rekenen, onder meer Benfica was lang in de running om Screciu binnen te halen. Volgens Roemeense media zou de transfersom, inclusief bonussen, ongeveer twee miljoen euro bedragen. ChivuScreciu is een sierlijke voetballer, die in eigen land al vaak met Christian Chivu (ex-Ajax, AS Roma en Inter) vergeleken werd. Hij is snel, tweevoetig en verdedigt agressief. Zijn polyvalentie is zijn grootste troef. Screciu speelde ondanks zijn jeugdige leeftijd al op vier posities, zowel achteraan als op het middenveld.In Genk wordt hij in eerste instantie als verdediger beschouwd. De jongste maanden trainde Screciu vaak als rechtsachter. Het is op die positie dat hij de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal aanvatten. Als vervanger van Clinton Mata zal hij de concurrent worden van Joakhim Maehle. Al valt niet uit te sluiten dat er in de loop van de voorbereiding nog een extra rechtsachter wordt aangetrokken.Pozuelo-KarelisGenk blijft intussen uitkijken naar een linksvoetige centrale verdediger, die in de voetsporen van Omar Colley moet treden. Die zal er waarschijnlijk nog niet staan als zaterdag - na de medische testen op donderdag en vrijdag - de eerste veldtraining wordt afgewerkt. Met Aidoo, Dewaest, Brabec, Wouters en Seigers zullen overigens vijf mogelijke centrale verdedigers van de partij zijn.Tot nader order is ook Alejandro Pozuelo dan van de partij. Pozuelo kan rekenen op interesse van zijn moederclub Betis maar officieel contact op clubniveau was er nog niet.

Ook Nikos Karelis zal er zijn. Hij wordt eveneens gepolst over een terugkeer naar zijn thuisland (AEK/PAOK) maar ook hier is nog geen officiële beweging.Dante Vanzeir start de trainingen waarschijnlijk bij Beerschot Wilrijk (1B), gisteravond moesten de laatste details van de huurovereenkomst geregeld worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer