Direct naar artikelinhoud
Mexico

Mexico maakt zich op voor komst orkaan Willa: duizenden mensen geëvacueerd

De kust van Mazatlan, waar de storm aan land zal gaan.Beeld AFP

De autoriteiten in Mexicaanse kustgebieden maken zich op voor de komst van orkaan Willa. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, deuren en vensters van gebouwen zijn afgeschermd met houten planken en scholen houden de deuren dicht.

De storm komt naar verwachting dinsdagnamiddag (plaatselijke tijd) aan land en kan dan gepaard gaan met zware regenval. Gouverneur Antonio Echevarría waarschuwt de bevolking geen onnodige risico’s te nemen. “Laten we niet de superheld uithangen. Het is een erg krachtige orkaan en we willen geen tragische gebeurtenissen.” 

Volgens de gouverneur worden ruim 10.000 mensen geëvacueerd.

In de kuststad Mazatlán (Sinaloa) zijn de voorbereidingen in volle gang. Meerdere hotels hebben deuren en vensters afgeschermd met houten planken. Bij een tankstation stond een lange rij auto’s. Mensen wilden hun tank volgooien en voorraden inslaan bij een naastgelegen supermarkt.

Willa was eerder een orkaan in de verwoestende vijfde categorie, maar is inmiddels weer afgeschaald naar categorie vier. Maandagavond had de orkaan een kracht van 225 kilometer per uur.