Mishel Gerzig schrijft emotioneel bericht aan kersvers kampioen Thibaut Courtois: “Ik weet nog dat je me belde met het vreselijke nieuws”

Real Madrid mocht dit weekend zijn 36e landstitel in La Liga vieren, dankzij een nederlaag van aartsrivaal FC Barcelona. Van een topweekend gesproken voor Thibaut Courtois. Onze landgenoot maakte zijn comeback, blonk uit en werd meteen kampioen.

Vincent Van Genechten

Ook in Europa doet Real nog volop mee voor de prijzen. In de Champions League staat het in de halve finales tegenover Bayern München, tegen wie het woensdag strijdt om een plek in de finale. Een treble is dit jaar niet meer mogelijk, want in de Spaanse beker geraakte Real niet verder dan de achtste finales.

Courtois kende een bijzonder lastig seizoen. Hij raakte eerst zwaar geblesseerd aan zijn knie, waarna een operatie en maandenlange revalidatie volgden. Toen de doelman klaar was om weer te spelen, viel Courtois opnieuw uit. Dit weekend stond hij terug tussen de palen, met enkele knappe reddingen. Zijn vrouw Mishel Gerzig schreef vervolgens de emoties van zich af.

“Oké, het is tijd om hier een beetje emotioneel te worden”, aldus de Israëlische op Instagram. “Laten we even de geweldige match die je hebt gespeeld en de ongelooflijke reddingen die je hebt gedaan opzij schuiven. Laten we het over jou hebben, mijn liefste. Over de waanzinnig sterke en vastberaden vechter die je bent. Negen maanden geleden raakte je geblesseerd, een blessure die de harten brak van alle mensen die van je houden en je waarderen. Inclusief dat van jou, omdat voetbal en Real Madrid zoveel meer voor je zijn dan een job. Maar in plaats van je erdoor te laten breken, gebruikte je het om nog beter te worden. Ik zag je dagenlang werken, non-stop. Zo hard aan het werken. Je comeback manifesteren. Dagen alleen, geen bal kunnen trappen en in het begin zelfs niet kunnen lopen! Ik heb nog nooit iemand gezien die mentaal zo sterk is.”

“Je was bijna terug, maar toen nog een blessure, nog een operatie. Opnieuw krukken, opnieuw weg van het team. Ik weet nog dat je me belde met het vreselijke nieuws. Ik was negen maanden zwanger, nam de auto en reed naar Valdebebas en verder naar het ziekenhuis. Ieder ander persoon zou opgegeven hebben. Maar jij niet. Man, waar ben je van gemaakt?!?! Om een lang verhaal kort te maken: JE BENT TERUG. Ik zou niet trotser op je kunnen zijn. Jij leert ons allemaal wat echte kracht en ambitie zijn. Om je weer op het veld te zien, in het doel, precies waar je thuishoort. En vervolgens heb je het aan de wereld bewezen. Nogmaals.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen