Denis Odoi op 90 minuten van Premier League: “200 miljoen euro maakt niet zoveel uit als je Wembley wil opkopen”

© Photo News

Denis Odoi (29) staat bijna in de Premier League. De ex-rechtsachter van Anderlecht en Lokeren, in Engeland omgevormd naar centrale verdediger, moet daarvoor met Fulham vanavond op het magische Wembley voorbij Aston Villa. De winnaar promoveert met Wolverhampton en Cardiff van de Championship naar de Premier League. We belden Odoi, die zijn cool bewaart.

Frank Buyse

LEES OOK: ‘Kleine’ Odoi zet Fulham op weg naar Premier League met geweldige kopbal

Er staat je een gedenkwaardig avondje te wachten, Denis.

“Zeg dat wel. Een uitverkocht Wembley, één van de bekendste stadions ter wereld, 90.000 man, geloof ik. Ik speelde er al hoor. Allez, ik zat er een keer op de bank met de Rode Duivels, vriendschappelijk tegen Engeland (2012, 1-0, nvdr).”

Nu speel je zeker. Je bent intussen centraal achterin één van de sterkhouders van een ploeg die sedert 16 december maar één keer verloor.

“En van de 23 matchen die we wonnen, stond ik maar drie keer niet in de basis. Ik voel me uitstekend op die positie, het maakt mij eigenlijk niet veel uit of ik rechts of centraal speel.”

Ze zouden je bij de Rode Duivels nog kunnen gebruiken. Maar daarvoor moet je wellicht naar de Premier League?

“De nationale ploeg houdt mij in elk geval niet bezig. Als je ziet dat zelfs sterkhouders in de Serie A er nog niet bij zijn. Ik voel me wel prima in Engeland. Ik lig nog een jaar onder contract maar pas als er zekerheid is of er wel of niet wordt gepromoveerd kunnen we verder kijken.”

Er moet gezien de financiële impact van de Premier League nogal druk zitten op de promotiematch.

“Promotie betekent meteen 170 miljoen pond. Maar daar ligt de club niet meteen wakker van. De clubeigenaar, Shahid Khan (bouwde in de automobielsector een fortuin op die hem in de top 100 van rijkste Amerikanen bracht, nvdr) bood 800 miljoen pond (913 miljoen euro) op Wembley, dan weet je het wel. Neen, het zou eerder een opportuniteit zijn. En de fans zouden een terugkeer in de Premier League geweldig vinden natuurlijk. Net als Aston Villa is Fulham toch een traditieclub.”

Het wordt een close game, niet?

“We zijn elkaar waard ja. In competitie wonnen we elk één keer. Aston Villa heeft een iets duurdere ploeg en meer ervaring, met veel ex-spelers uit de Premier League. Bij ons spelen meer jongeren en we spelen mooier voetbal. Ik denk dat wij gaan domineren het wordt vooral uitkijken voor counters.”

Je staat op 90 minuten van de Premier League, Denis.

“90 minuten of 120 minuten, maakt niet uit.”

Meer over Premier League

Meer voetbalnieuws

Keuze van de redactie

Video